După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 31 august 2020

Eugen Porcilescu 🔴 Nu numi bogat pe cel ce are mult...

 

Nu numi bogat pe cel ce are mult, ci bogat e cel recunoscător de tot ce are, mult sau puțin. Mulțumirea te face bogat, că în fond, și dacă ai mult dar nu ești mulțumit, degeaba ai.

Am văzut bogați care se uită cu jind în casa celor săraci, dorindu-și liniștea și simplitatea vieții lor, astfel având o nefericire în suflet. Am văzut săraci care se uită cu jind la tot ce au bogații, dorindu-și luxul si confortul, având astfel și ei o nefericire în suflet.

Și uite așa, nici cel bogat nici cel sărac, nu sunt fericiți în virtutea faptului că au mult sau puțin!

Fericirea nu pleacă de la cât ai, mult sau puțin, ci de la cât de mult știi să fii recunoscător și mulțumit pentru cât ai. Ai venit în lume gol, tot ce ai primit ți-a fost dat în dar, fie mult fie puțin.

Omul care este mulțumit cu o bucată de pâine și un adăpost, care are soția alaturi de el si copiii sănătoși, si este fericit, e cel mai bogat om. Ce rost își are tot, mult să fie, dacă soția ți-e un ghimpe în coste, copiii nu te ascultă, iar în casă domnește nefericirea și dezordinea?

Una din cele mai echilibrate rugăciuni a fost a lui Agur, cerând de la Domnul nici sărăcie și nici bogăție. Pentru că amândouă pot crea probleme. Sărăcia aduce necazurile ei, bogăția aduce necazurile ei. Astfel, înțeleptul se roagă pentru un echilibru între cele două, de "nici nici", doar cât îi trebuie!

A fi conștient de cât îți trebuie, e mare lucru!

Iacov îi îndeamnă pe bogați să se laude cu smerirea lor. Care? Că, privită prin ochii bogaților, smerire e viața unui pricopsit care umil, își duce traiul. Nu! Smerirea fiecărui om, va fi atunci când tot ce avem, se va ofili ca iarba iar în fața veșniciei, vom cerși umili, un pumn de viață.

Bogat e să moștenești veșnicia spre care ne îndreptăm în fiecare zi. Bogat e cel care are afaceri cu Cerul. Bogat e cel care și-a cumparat pământ Acolo!

Fericit e omul care înțelege că viața lui trece ca iarba, fie bogat sau sărac. Dar cu credință și iubire, așteaptă ziua întâlnirii cu Acela care i-a dăruit tot ce a avut și pentru care a fost recunoscător, fie că a primit mult sau puțin.

Pe acela să-l numești bogat!

Eugen Porcilescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.