După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 27 martie 2020

Ioan Cocîrțeu 🔴 Murim câte puțin


Așa am fost rânduiți, să ne stingem de îndată ce ne naștem, câte puțin...stingerea e de la caz la caz, mai devreme sau mai târziu, dar e sigură.

Nimeni din lume, orice mijloc ar fi folosit, n-a putut și nu va putea să oprească procesul propriei ofiliri. Odată intrat păcatul în lume, avem suferință, lacrimi, boli, moarte. Mai mult ca oricând realitatea morții e la orizont. Se duc prieteni, rude, frați. Parcă fiecare dimineață e cu cifrele ei, cu statisticile ei, cu morții ei. Și informările continuă, ca un imn funebru. Auzim aceste date precum ciripitul păsărilor din ogradă.

Te-ai grăbi să spui că-i mai prezentă moartea decât viața, dar nu-i așa. Întotdeauna viața a fost mai tare decât moartea, pentru că nu moartea a biruit, ci viața. Da, într-adevăr omul prin ceea ce a făcut și-a pregătit moartea ca sfârșit, însă Isus Hristos venit în lume a schimbat finalul. În locul morții a adus viața, neputrezirea, existența, bucuria, lumina, sărbătoarea. „Unde îți este biruința, moarte? Unde îți este boldul, moarte?” sunt întrebările care au un răspun cert: „...Moartea a fost înghițită de biruință.”

Știind că murim câte puțin, dă-mi voie să-ți spun câteva lucruri:

# Trăiește în bucuria vieții pe care ți-a dat-o Dumnezeu. Caută cât poți să te îngrijești de sănătate trupului, fără să abuzezi de nimic din tot ceea ce Creatorul a pus în tine. Asigură-ți acele lucruri și stări care dau satisfacție căminului tău. Ia fiecare zi ca pe un cadou frumos pentru care Îi mulțumești lui Dumnezeu. Cât despre moarte...socotește-o ca un final al unei călătorii frumoase numită viața!

# Consideră în mod serios că nu ești doar țărână. E poate doar ceea ce se vede, dar e mult mai mult. Ești mai complex, ești mult mai mult decât te simți, decât te vezi. Tu ai o parte din Dumnezeu, din nemurire, din viață. Acesta-i sufletul tău. Da, fizic te degradezi, te șubrezești din an în an, dar lăuntric tu porți în tine o comoară pe care trebuie să o predai spre existență Celui ce ți-a dat-o. Ce-i mai frumos decât să ai sufletul curat. Cât despre moarte...socotește-o ca lumea eternă de dincolo de lume!

# Hotărăște să trăiești în așteptarea unei lumi mai bune. Ea există și ne este pregătită în detaliu. O lume fără păcat, fără pandemii, fără despărțiri, fără moarte, dar o lume cu Dumnezeu, cu sfinții, cu adevărul, cu dreptatea, cu binele, cu bucuria, cu viața fără de sfârșit. Nu-ți permite să nu te gândești la ea, și poate mai mult, nu-ți îngădui să nu te pregătești pentru ea. Ea e reală, e mult mai sigură decât orice. Când știi ce urmează, altfel te raportezi la toate lucrurile acestei lumi. Cât despre moarte...socotește-o ca o realitate ce în curând nu va mai fi!

Multă sănătate !
Pastor Ioan Cocîrțeu



Vezi și:

▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.