joi, 5 decembrie 2019

Peter Costea 🔴 Yogyakarta – fundamentul unei lumi noi?


Noi, cei de la AFR, suntem deosebit de privilegiați să avem relații deosebit de cordiale cu colegii de la Pro Vita, mai ales Pro Vita București. Împreună am promovat interesele familiilor din România și ale copiilor nenăscuți de aproape 15 ani. Le mulțumim și apreciem foarte mult munca, respectul și elanul cu care muncesc pentru păstrarea moralității și a instituțiilor tradiționale în România.

Din când în când, AFR și Pro Vita București emit declarații comune în care amintim publicului despre pericolele care ne pândesc pe toți. Redau astăzi ultima declarație pe care Pro Vita București și AFR au făcut-o recent. Ea privește „Principiile de la Yogyakarta”.

Consider de apreciat inițiativa colegilor de la Pro Vita București, cu toate că de-a lungul anilor am scris despre acest document atât de periculos, de multe ori. E important, însă, ca periodic să ne reamintim de pericolele pe care documentul îl reprezintă. Textul Declarației a fost deja publicat pe portalul Cultura Vieții și poate fi găsit aici.

Yogyakarta este o localitate în Indonezia unde în 2006 s-au strâns reprezentanți ai mai multor grupuri de homosexuali din 29 de țări. Au conceput un document cheie privind intențiile mișcării homosexuale internaționale. Este un manifest cuprinzător, care folosește un limbaj categoric și care ar trebui să ne îngrijoreze pe toți.

De atunci au trecut doar 13 ani, ani în care multe dintre obiectivele conținute în Carta de la Yogyakarta au fost atinse, în detrimentul societății civile, al intereselor familiilor și valorilor creștine.

Citind Declarația, mi-a venit în minte un document similar, emis de mișcarea pentru drepturi ale homosexualilor din Marea Britanie, numit The Gay Manifesto of 1973. Printre altele, Manifestul din 1973 cerea abolirea căsătoriei și a familiei și educație pro homosexuală în școli. Din nefericire, dezintegrarea intenționată a acestor instituții este o realitate.


În 1973, majoritatea celor care citeau Manifestul zâmbeau și își ziceau că nici unul din dezideratele enunțate de el nu se vor împlini. S-au înșelat. Majoritatea au fost realizate. Trebuie să fim vigilenți.
Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.