După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 16 iulie 2019

Peter Costea 🔴 De ce politicienilor români le este rușine de valorile creștine?


Această întrebare mi-a venit în minte săptămâna trecută când am citit că Premierul Australiei, Scott Morrison, s-a rugat, în public, în fața unei congregații creștine de 21.000 de persoane, acum câteva săptămâni, pentru tineretul Australiei, pentru libertatea religioasă, pentru aborigeni și pentru ca Dumnezeu să pună capăt secetei cumplite care face ravagii în Australia de câțiva ani.
Morrison e creștin autentic și practicant. Mă gândeam de ce oare în România nu avem politicieni, premieri, miniștri ori persoane influente de aceeași anvergură cărora să nu le fie rușine să-și afirme identitatea creștină în public, dar mai ales să își practice credința în public? La urma urmelor, România e mult mai religioasă decât Australia. Conform studiilor internaționale, românii sunt printre cei mai religioși oameni din lume, în România fiind un număr mic, infim de atei și până la 98% dintre români afirmă, în sondajele de opinie, că sunt creștini.
Nu înțeleg motivul, dar un lucru l-am depistat, foarte clar, din 2005 încoace, de când sunt implicat în viața publică a României: la majoritatea politicienilor români care se identifică a fi creștini le este jenă să-și afirme identitatea creștină în public. Această jena crește în măsura în care unii dintre ei sunt asociați cu instituțiile europene, dar mai ales cu Parlamentul European.
Sunt și excepții, dar puține, dl Titus Corlățean fiind una dintre ele și pentru asta merită aprecierile noastre.
Ar trebui să fie chiar invers. Societatea europeană consistă din grupuri, segmente sociale, ideologii diferite și mișcări sociale diferite. Cu excepția creștinilor, nu îmi vine în minte niciun astfel de grup căruia să-i fie rușine de identitatea lui. Dar mai ales românilor. Din când în când, britanicii au dat politicieni și membri în Parlamentul European cunoscuți pentru pozițiile lor creștine și pro-valori. La fel Italia, în special politicieni și personalități influente care au promovat dreptul la viață al copiilor nenăscuți. La fel și Germania, din când în când, cu toate că mai rar.
Dacă nu ne afirmăm identitatea creștina în public, e posibil să o și pierdem. Tocmai aceasta e intenția secularismul și a structurilor seculare: să ne marginalizeze, să elimine din spațiul public orice iz ori influență creștină și să ne confiște copiii prin îndoctrinare în „valorile seculare” și educație sexuală, nădăjduind astfel că în câteva generații vom dispărea cu totul.

Australia e binecuvântată să aibă un premier creștin. Felicitări australienilor creștini pentru asta. Au dobândit această realizare prin rugăciune și mobilizare, dar mai ales învățând să își exercite drepturile constituționale, în special dreptul la vot, în mod strategic. În sensul acesta, creștinii români au mult de învățat de la creștinii australieni. Haideți să nu ne mai dăm voturile în vânt, ci cu înțelepciune.
Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.