Fiind recent în Italia, un român mă numea un gladiator al credinței, un termen simbolic având în vedere prezența mea la Roma. Afirmația aceasta a fost făcută în contextul unei conversații despre diversele acțiuni în care am fost implicat de-a lungul anilor, inclusiv pentru familia tradițională la referendum, demersurile împotriva parteneriatului civil, poziția mea în sprijinul Laurei Bretan, Familia Bodnariu și alte implicări similare.
Comentariul nu a fost făcut pentru a mă măguli și nici eu nu-l postez cu gânduri arogante.
Totuși, afirmația lui m-a pus pe gânduri, dându-mi seama că în spațiul politic românesc, cât și în cazul candidaturilor curente, 99% dintre politicieni și candidați, discută filozofie sau ce ar dori să facă, dar aproape nimeni nu poate spune clar, în mod direct și specific, ce a făcut exact, concret, până la acest punct în viață.
Pragmatismul și simțul practicului care mă caracterizează, cred că mă diferențiază și distanțează de mai toți candidații la europarlamentare. Un avocat nu este un filozof, ci un om de acțiune. Filozofia nu rezolvă probleme, doar le analizează subiectiv. Doar hărnicia, mânecile suflecate, un plan bun de bătălie și acțiune dau rezultate.
Sunt onorat să fiu înconjurat de mii de oameni ca dvs., care au același simț al pragmatismului și al practicului și care doresc mai mult ca orice nu doar discuții pe marginea problemelor, ci rezolvarea lor. Clienții așteaptă ca avocații să le rezolve cazurile și nădăjduiesc, cu sprijinul dvs., să realizăm lucruri bune și tangibile pentru o Europă creștină.
Vă numesc pe toți gladiatori ai credinței, fiind supraviețuitori ai comunismului ateu, și tot împreună vom înfrânge secularismul arogant și agresiv care a intoxicat spațiul public. Vă mulțumesc din nou pentru atenția acordată campaniei mele.
Peter Costea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.