După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 3 octombrie 2018

Mihai Neșu: Voi merge la Referendum și dacă trebuie să urc toate rampele. Nu zici „DA” doar pentru clarificarea în Constituție, ci și ca o dovadă de credință: dovedești că te lupți pentru Dumnezeu!

Mihai Neşu, 35 de ani, fost fotbalist al Stelei, vorbeşte despre tema referendumului din weekend şi îşi argumentează convingerile.

  • Libertatea găzduiește, în această perioadă, puncte de vedere diferite ale ambelor curente de gândire din societate: pro și contra referendum.


Mihai Neşu a rămas acelaşi om senin, în ciuda vitregiilor sorţii. O vilă cochetă, într-un cartier rezidenţial din Oradea, într-o casă străjuită de un gard viu luxuriant, bărbatul de 35 de ani este împăcat cu sine.

„Trăiesc cel mai bun moment al meu. Credinţa în Dumnezeu mă împlineşte şi îmi oferă cea mai mare linişte, niciodată nu m-am simţit mai bine în existenţa mea”, spune Neșu.

Fostul fotbalist e în scaun cu rotile după acel moment negru din 10 mai 2011. Atunci, şi-a fracturat coloana cervicală, după ce un coechipier, Alje Schut, a căzut peste el la un banal antrenament.
– Mihăiţă, ce părere ai despre subiectul important al acestei săptămâni, referendumul din weekend? 

– Omul e singura fiinţă de pe pământ care, prin ceea ce face, riscă să-şi producă singur dispariţia. Deşi e singura fiinţă capabilă să judece. Au fost strânse semnături de la trei milioane de români pentru referendum, e o şansă mare să rămânem pe drumul cel bun. Dacă nu se revizuieşte legea asta şi rămâne aşa vagă, o să ajungem să vrem să ne căsătorim cu televizorul, cu maşina de spălat, cu alte alea şi alţi ăia. Doamne fereşte!

– Cum se susţine ideea pe care tu o expui, o aperi?

– E lăsat de Dumnezeu ca un bărbat să se căsătorească cu o femeie. Altfel, apar repercusiuni şi se alege praful. Şi de noi, şi de ei, fiindcă noi, oamenii, suntem legaţi unii de alţii. Dragostea lăsată de Dumnezeu nu e cea a celor ce susţin promovarea homosexualităţii, a schimbărilor de gen. Sau să-ţi fie luat copilul de acasă, cum s-a întâmplat în Canada, fiindcă fiind băiat i-ai spus că e băiat şi nu l-ai lăsat să aleagă el ce este. Nişte enormităţi.

– De ce le numeşti astfel?
– În Evanghelie au mai fost lucruri ce au depăşit măsura şi mila lui Dumnezeu şi s-au sfârşit foarte tragic. Uite în prezent. În Grecia, s-a aprobat căsătoria persoanelor de acelaşi gen şi după puţin timp a picat la ei un incendiu imens. OK, anual la greci sunt incendii, dar n-au fost atât de puternice. Nu e de joacă! Tot ce nu e de la Dumnezeu moare! Nu poţi să-ţi faci poftele la infinit.

„O dovadă de credinţă”


– Vei merge la referendum?
– Clar. O să reuşesc cumva. Şi dacă nu-mi va fi reparată maşina, am o Lancia Voyeger, mă duc prietenii în braţe, urc toate rampele şi tot merg. Nu zici doar Da' pentru clarificarea în Constituţie, ci este şi o dovadă de credinţă, dovedeşti că te lupţi pentru Dumnezeu. Altfel, vreţi să vă lepădaţi de Dumnezeu? N-o să fie bine. În afara celor trei milioane de semnatari, cred că vor fi mai mulţi care vor vota pentru a trece în Constituţie, clar, că o căsătorie e legătura dintre un bărbat şi o femeie, nu între soţi, care ar fi interpretabilă.
– Pari foarte aprins de această idee ce a stat la baza referendumului.
– Îmi pare rău când văd că oamenii nu sunt interesaţi să treacă tot prin filtrul lui Dumnezeu. Dacă nu o faci, rişti să te laşi păcălit de gânduri. Uite, îţi citesc două chestii (se ajută de un stick pentru a găsi pe smartphone citatele pe care le va rosti): «Sufletul omului ia decizii de la gânduri, altfel se înşală». Mai exact, nu poţi numi dragoste o relaţie între doi bărbaţi sau două femei. Apoi: «Omul nu a fost clădit spre înclinaţii păcătoase, dar, în urma căderii în păcat, darurile cele bune sădite în sufletul lui s-au prefăcut în patimi. Nevoia de a mânca s-a transformat în lăcomia pântecelui, care duce la boli, apoi nevoia de a bea la beţie, adulterul şi desfrâul izvorâte din dorinţe necuviincioase. Răul ia fiinţă prin neexistenţa binelui!»
Mihăiţă Neşu are şi o fundaţie ce-i poartă numele: „Ei, cei 115 copii de acolo, mă ajută pe mine, nu eu pe ei! Sper să facem un sediu mai nou, mai încăpător.”
Ce crede Mihai Neșu despre căsătorie și referendum:
  • „E firesc, femeia şi bărbatul sunt singurii care pot întemeia o familie, binecuvântată de Dumnezeu. Doar această comuniune poate perpetua specia. Celelalte sunt doar pofte ale anormalului.”
  • „Eu mă mir cum se gândesc lucruri aberante, sunt chestii făcute fără de Dumnezeu. Sper ca noi, românii, [...] să facem ceea ce trebuie, ceea ce e normal. Trebuie să meargă lumea la referendum, nu vă lăsaţi păcăliţi!'
Referendumul de modificare a Constituţie României va avea loc pe 6 şi 7 octombrie 2018. Iniţiativa „Referendumul pentru familie”, cum mai este recunoscut, are la bază iniţiativa ce vizează înlocuirea sintagmei „între soţi” din articolul 48, alineatul 1 al Constituţiei cu cea „între un bărbat şi o femeie”.
La referendum se va putea vota între orele 7.00 şi 21.00.
Românii care vor participa la referendum vor trebui să răspundă cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.