“Au să vă dea afară din sinagogi, ba încă va veni vremea când oricine vă va ucide să creadă că aduce o slujbă lui Dumnezeu. Se vor purta astfel cu voi, pentru că n-au cunoscut nici pe Tatăl, nici pe Mine. V-am spus aceste lucruri pentru ca, atunci când le va veni ceasul să se împlinească, să vă aduceţi aminte că vi le-am spus.”
Ioan 16:3-4
“V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, dar ÎNDRĂZNIŢI, Eu am biruit lumea.”
Ioan 16:33
“Îndrăzneala este curaj asumat”, spunea cineva; trist este că azi, din ce în ce mai puțini oameni își asumă această îndrăzneală de a spune lucrurilor pe nume și asta dintr-un singur motiv: teama de conflict. Un conflict cu un prieten care are păreri diferite decât ale tale poate duce la pierderea acestuia – și te temi; un conflict cu șeful tău poate duce la pierderea locului de muncă și implicit a sursei tale de venit – și te temi; … de teama conflictului ajungem să nu mai discutăm despre anumite lucruri care nu sunt cum trebuie nici măcar în familie, evitând în felul acesta posibilele conflicte. (“Nu-i mai spun că iar începe…”).
Când nu-ți asumi curajul de a spune lucrurilor pe nume, când teama de conflict paralizează voința și chiar convingerile tale, în viața ta se instalează compromisul. Compromisul în sine poate fi bun … până la un punct. Există compromis familial, relațional, social … Compromisul în sine reprezintă o înțelegere, un acord care se bazează pe renunțări și concesii reciproce. Aceasta datorită faptului că lumea și valorile ei sunt relative. Când vorbim însă despre Cuvântul lui Dumnezeu, lucrurile se schimbă. Aici nu poate exista compromis pentru că avem de-a face cu valori absolute ce nu trebuie și mai ales nu pot să se schimbe.
Când de teama unui conflict, nu mai ai îndrăzneala să aperi principiile lui Dumnezeu lăsate în lumea asta încă de la întemeierea ei, atunci ai ajuns UN OM COMPROMIS. În chestiunea asta a Referendumului nu vorbim despre mântuirea prin har sau prin fapte, despre ziua de odihnă (sâmbătă sau duminică), despre cina Domnului dacă se ia cu un pahar sau cu mai multe … sau despre multele doctrine și convingeri religioase ce au creat neînțelegeri de-a lungul timpului … ci vorbim despre un lucru normal, firesc, comun tuturor religiilor pământului; vorbim despre apărarea unei valori absolute a lui Dumnezeu fără de care omenirea nu ar putea exista și anume familia alcătuită dintr-un bărbat și o femeie! Iar această valoare nu pot fi negociată ci doar acceptată așa cum a fost lăsată de Creator!
Rămân surprins să văd cum de teama pierderii fanilor/membrilor, unele personalități/partide refuză să-și pronunțe punctul de vedere motivând “nu-i treaba mea, nu mă amestec în chestiunea asta! Eu nu vreau să mă cert cu nimeni!” Bine că alte vedete, cu înclinații nefirești, au luat poziție susținând public boicotul Referendumului! Cred că altul ar fi fost impactul în societate al acestui Referendum dacă personalitățile publice marcante din domeniile artistic, cultural, politic, și-ar fi făcut public punctul de vedere. Când însă teama de conflict și pierdere apar … apare și această tăcere vinovată, soră geamănă cu compromisul !
Mergând la vot și spunând DA pentru familia creată de Dumnezeu, nu faci niciun joc politic al nimănui; nu vei deveni un manipulat … Doar îți vei confirma, dacă vrei, propria-ți existență mărturisind că ești rodul iubirii dintre MAMA și TATĂL tău!
Știu…vei spune (pe bună dreptate) “Și dacă merg la vot, care va fi efectul juridic imediat al validării Referendumului? Se schimbă ceva?” Nu, nu vei vedea o schimbare imediată. Va fi la fel ca și până acum … Rezultatul însă îl vei vedea în timp, atunci când societatea va tinde (cel puțin în acest domeniu) să se dezvolte bazată pe principiile lui Dumnezeu și nu pe poftele oamenilor … Creșterea necesită timp. Nu auzi niciodată copacul când crește însă întotdeauna vei auzi drujba când îl taie!
Vor urma (posibil chiar de săptămâna viitoare) parteneriatele civile; nu pot fi evitate pentru că sunt impuse de UE. Însă ele se vor lovi (sper) de o voință masivă a poporului, care va fi reglementat déjà definiția familiei în Constituție, iar funcționalitatea lor va fi una cu limite și restricții!
Mergi la vot, fă-i mândri de tine pe părinții tăi, și nu uita cuvintele Domnului Isus: “Oricine se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, se va ruşina şi Fiul omului de el, când va veni în slava Sa ...” Luca 9: 26
Christian Dragomir
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.