După cum era de așteptat, atacurile împotriva referendumului au luat tot felul de forme si, in ultima perioada, au crescut enorm in intensitate; toate acestea, coroborate cu o ignorare apăsătore din partea presei, încearcă să lovească letal demersul Coaliției pentru familie.
Trist este că surprinzător de mulți creștini (evanghelici și nu numai) au căzut în plasa diversioniștilor ascunși care ne servesc tot felul de motive - multe dintre ele adevărate de altfel!! - să nu susținem și să nu ne implicăm total în chestiunea referendumului:
- 'politicul vrea să folosească ocazia în interes propriu' - în ultima perioadă duplicitatea lor a ieșit la iveală când au început să vorbeasă una la Bruxelles, alta în țară. Fiind vorba de schimbarea unui articol al Constituției țări, implicarea politicului este inerentă pentru că suntem - încă - democrație. Cum facem să nu ne lăsăm folosiți de politic? Discutăm pe 8!
- 'campania a fost uneori agresivă' - e adevărat că nu întotdeauna comunicarea publică a fost cea mai fericită, dar despre ce n-a fost bine aici și ce ar trebui musai îmbunătățit, discutăm pe 8!
- 'nu e treaba noastră cum aleg alții să trăiască' - adevărat e că Însuși Creatorul nostru ne permite - încă - să alegem; de fapt, nu despre asta este vorba în acest referendum, ci despre faptul că SE UMBLĂ LA DEFINIȚII!! Fiecare a avut și ar trebui în continuare să aibă libertate totală să aleagă cum își trăiește viața - deși cea mai frumoasă viață o putem avea doar într-o relație vie cu Dumnezeu! - însă de ce se încearcă schimbarea definiției familiei de către societățile vestice? Un creștin nu are altă opțiune decât să afirme ce zice Scriptura: 'bărbatul și femeia se căsătoresc pentru a forma o familie'.
- 'nu asta-i problema cea mai mare' - adevărat este că sunt muuulte probleme conexe: avorturi nenumărate (încă suntem pe primul loc în UE), divorțuri tot mai multe, copiii abandonați de părinții plecați la lucru în Vest; toate astea sunt reale si ar trebuie să ne preocupe mai mult decât până acum, dar, despre ele, dicutăm pe 8!
- 'biserica are alte treburi' - nu este inițiativa unei biserici, ci una cetățenească, astfel că votăm ca cetățeni care citim - și încercăm să trăim Scriptura; prioritate ar trebui să aibă statutul nostru de 'cetățeni ai Împărăției care nu se clatină', astfel că nu putem face abstracție de asta la vot, la lucru, în comunitate; într-o țară în care majoritatea covârșitoare se declară creștină, legile ar trebui să aibă la bază valorile creștine cu respectarea drepturilor fundamentale ale tuturor ('familia' a fost deja definită, nu e 'dreptul nostru', ci e al Creatorului...); despre 'alte treburi' pe care biserica ar trebui să le facă, discutăm pe 8!
- 'biserica are multe probleme interne de rezolvat' - așa-i, și asta în toate bisericile; aceasta este condiția bisericii pelerine, dar nu ar trebui să se pună pumnul în gură unei comunități/organizații doar pentru că nu este perfectă! Despre (multele) probleme ale bisericii, discutăm pe 8!
Păi ce facem până pe 8?!?
Ne mobilizăm, ne implicăm, convingem, încurajăm, ne rugăm, acționăm, iar pe 6 și 7 VOTĂM!
Sorin Bădrăgan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.