Căsătoria celor doi a fost oficializată în Belgia. S-au mutat în România, iar autoritățile române au obligat pe cetățeanul străin Hamilton să părăsească teritoriul României întrucât prin dispozițiile Codului Civil căsătoria gay nu este recunoscută în România și, în consecință, nu are dreptul la ședere pe teritoriul românesc.
Prin decizia CCR s-a stabilit în luna iulie, 2018, că are dreptul la ședere în România. Ieri s-a dat doar motivarea la ceea ce se pronunțase în luna iulie. Deci nu e nimic NOU, nimic din ceea nu știam.
Motivarea Curții statuează: ,,Bucurându-se de dreptul la viaţă privată și de familie, persoanele de același sex, care formează cupluri stabile, au dreptul de a-și exprima personalitatea în interiorul acestor relații și de a beneficia, în timp și prin mijloacele prevăzute de lege, de o recunoaștere legală și judiciară a drepturilor și îndatoririlor corespunzătoare (a se vedea, în acest sens, și hotărârea Curţii Constituţionale din Italia - Ordinanza n.4/2011, publicată în Gazzetta Ufficiale nr.2 din 12 ianuarie 2012)”.
Această motivare face referendumul inutil?
Din nou avem o intoxicare mass media. La fel cum s-a spus că referendumul e:
vot politic, deși e inițiat de 3 mil de cetățeni romăni;
că întrebarea de pe buletinul de vot va fi folosită de PSD, deși întrebarea e prevăzută standard de lege;
că mai bine construiam spitale sau școli cu banii de pe referendum, deși cei 3 milioane de inițiatori plătesc și ei taxe la stat,
că revizuirea Constituției nu e necesară întrucă Codul civil prevede căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie,
la fel și acum, se încearcă cu orice preț, manipularea opinei publice.
Care e de fapt adevărul?
Decizia Curții Constituționale întărește referendumul pentru următoarele considerente:
s-a dovedit că DOAR prevederile Codului Civil care nu acceptă căsătoria gay, nu sunt suficiente, astfel încât interzicerea dreptul la ședere al familiior gay, legitimate de alt stat decât România, este neconstituțional. Iată de ce trebuie prevăzut în Constituție modul în care este legitimată căsătoria în România: uniunea dintre un bărbat și o femeie.
S-a spus: nu mergeți la referendum pentru că ce vreți voi e deja in Codul Civil. Motivarea CCR de ieri a dovedit exact ceea ce noi am spus, și anume faptul că legile organice sunt insuficente în privința definirii căsătoriei. Dacă ieri s-a dovedit că unul dintre argumentele pro referendum este adevărat, cât va dura până vom vedea că TOATE celelalte argumente sunt la fel de verdice?
Vă rog să fiți atenți la următoarele: s-a recunoscut de către CCR faptul că familiile gay au dreptul la viață privată, la viață de famile, la a-și exprima în interiorul cuplului personalitatea PRIN MIJLOACELE PREVĂZUTE DE LEGE.
Actualmente legislația României nu acordă dreptul cuplurilor gay să își oficieze căsătoria. Codul civil interzice, dar DEJA am văzut că e prea slab ca instrument legal, fiind declarat în privința dreptului de ședere a unor familii gay NECONSTITUȚIONAL.
Concluzia?
Doar Constituția poate fi garanția că nu se va legitima căsătoria cuplurilor gay, întrucât toate celelalte legi pot fi declarate neconstituționale.
Singura lege pe care Europa nu o poate ataca sau schimba, este legea națională supremă, Constituția.
Hai la vot pentru a avea o Constituție care să prevadă: ,,căsătoria este uniunea dintre un bărbat și o femeie''
Florin Ianovici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.