După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

Suntem în construcţia unui site profesional, adaptat cerinţelor tehnologiei moderne

Angajăm ̶r̶e̶d̶a̶c̶t̶o̶r̶i̶ ̶ şi corespondenţi ̶r̶e̶g̶i̶o̶n̶a̶l̶i̶ ̶ şi din diaspora română

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

Pentru orice sugestie privind site-ul NewsNet Creştin, precum şi pentru angajare sau parteneriat, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com . Doamne-ajută!


Aici este locul unde îţi poţi promova eficient evenimentul. Scrie-ne pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com!

miercuri, 16 decembrie 2020

Liber la ideologia de gen în școlile din România. CCR i-a dat câștig de cauză lui Iohannis

Curtea Constituțională a României a admis sesizarea președintelui Klaus Iohannis referitoare la neconstituționalitatea Legii pentru modificarea art. 7 din Legea Educației Naționale, scrie Agerpres.

Curtea Constituțională a admis, miercuri, sesizarea președintelui Klaus Iohannis și a decis ca fiind neconstituțională Legea pentru modificarea articolului 7 din Legea Educației Naționale 1/2011, prin care se interzice în instituțiile de învățământ referirea la identitatea de gen, au declarat, pentru AGERPRES, surse din CCR.

Potrivit surselor, decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Legea interzice în unitățile, instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, inclusiv în unitățile care oferă educație extrașcolară, activitățile "în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași", precum și a activităților care contravin principiilor prevăzute la art. 3 al Legii 1/2011.

Administrația Prezidențială susține că această modificare a Legii Educației Naționale contravine unor prevederi constituționale referitoare la statul de drept și principiul separației puterilor în stat.

Președintele Iohannis afirmă că legea sesizată la CCR contravine articolului 29 privind libertatea conștiinței din Legea fundamentală. Totodată, Iohannis apreciază că legea în discuție contravine și prevederilor constituționale referitoare la principiul egalității cetățenilor în fața legii, la cele privind asigurarea accesului la învățătură, dar și la prevederile Legii fundamentale cu privire la protecția copiilor și tinerilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.