După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 19 octombrie 2020

Florin Ianovici 🔴 Zile de furtună?


Din ce în ce mai des surprind oamenii uitându-se în gol. Adânciți în gânduri, apăsați de frământări, cu întrebări fără răspunsuri, mulți semeni își duc viața mai mult supraviețuind decât trăind.

Prea multe furtuni abătute asupra noastră ne-au luat piuitul, ciripitul, lăsând doar o tăcere care este martora neputinței noastre.
Cine putea ști de furtuna care s-a abătut pe neașteptate? La început vâslim cu încrederea celui care știe că are pe Dumnezeu de partea lui. Apoi vezi cu uimire cum vântul se întețește, iar glasul Lui nu îl mai auzi de loc.
Să nu mai ai pământul sub picioare, să fii mereu pe un teren nesigur, să nu știi cum si unde să pui următorul pas, duce în timp la pierderea echilibrului, la un soi de permanentă nesiguranță. Puțin înțeleg de ce mergi așa de clătinat, puțini înțeleg teama că te-ai putea prăbuși fără speranța că te mai ridici. Ei nu știu că tu treci prin furtună.
Să nu mai vezi nicio licărire de lumină de atâta timp, să nu mai vezi lumina de la capătul tunelului, te face să îți pierzi reperele, speranța si duce în timp la o tristețe care te învăluie ca negura. Puțini îți înțeleg tăcerea, puțini îți înțeleg lacrimile care nu se mai usucă. Ei nu știu că tu treci prin furtună.
Să stai mereu în bătaia vântului, să fii mereu în șuieratul ascuțit al furtunii, te face să nu mai găsești niciun răgaz, nicio secundă de liniște, să nu mai poți să îți auzi nici măcar propriile gânduri. Puțini te înțeleg atunci când nu te mai poți concentra, nu te mai poți odihni, nu mai ai puterea să auzi pe cei din jur. Ei nu știu că tu treci prin furtună.
Ei nu văd că tu te clatini.
Ei nu înțeleg că tu nu mai poți spera.
Ei nu aud tumultul inimii tale.
Dar El, Domnul vieții tale, știe că treci prin furtună.
Să nu uiți niciodată că tăcerea Lui nu e semnul că nu îi pasă de tine, ci să știi că El veghează mereu asupra ta. Ochiul Lui este deschis zi si noapte si urechea Lui aude când aleșii Săi strigă către El.
Treci prin furtună?
Iată câteva sfaturi simple:
1. Nu refuza să trăiești
Viața nu are doar lucruri spectaculoase, ci este o suită de fapte mici, simple, dar care ne dau echilibrul de fiecare zi. Pavel le-a spus celor în furtună să mănânce si să bea si să nu își piardă voia bună. Fă lucruri simple, ai grijă de tine si menține un ton optimist. Să nu cazi în deznădejde, să nu te abați în amărăciune, să nu lași corul de diavoli să îți cânte refrenul: mor, nu mai pot, sunt distrus..., ci ascultă îngerii lui Dumnezeu care strigă:"... „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei.”2 Imparati 6:16 – "
2. Privește prin credință
Știu că întunericul e mare, că nu mai vezi ieșire, că te clatini si vântul bârfelor, ironiilor te asurzește. Dar dacă vei continua să te rogi, să îl cauți pe Dumnezeu, te asigur că vei avea parte de aceiași întărire pe care au avut-o si alții care au trecut prin furtuni: "Un înger al Dumnezeului al căruia sunt eu şi căruia Îi slujesc mi s-a arătat azi-noapte şi mi-a zis: „Nu te teme...” Fii credincios si Dumnezeu îți va vorbi.- Faptele apostolilor 27:23 –
3. Gândește cu realism
Folosește gândirea duhovnicească, nu cea lumească. Da, vor fi pierderi, corabia va pieri, profitul se duce în adâncul apei, dar tu vei fi ocrotit si scăpat de mâna lui Dumnezeu si vei ieși cu bine la mal. După furtună vei fi mai înțelept, mai ascultător de Dumnezeu si vei renunța la ifosele tale de om care crede că știe el cum să ajungă la țintă, că poate să ridice ancora după cum crede el. Tu mulțumește lui Dumnezeu că nu ai pierit. Nu jeli corabia, nu îți pierde firea pentru banii care s-au dus, ci fii realist si mergi mai departe, dar de data aceasta cu înțelepciunea celui pățit.
4. Fă curățenie
Ai văzut în furtună cine îți e prieten si cine nu. Ai văzut în furtună cine are dragoste si greutate duhovnicească si cine e ca paiul în bătaia vântului. Ai văzut în furtună cât costă neascultarea. Acum taie câteva nume din lista de ,,prieteni", taie câteva obiceiuri care ți-au stricat viața, taie câteva pretenții si ambiții care te-au băgat în bucluc si apucă-te de lucru cu viața ta.
Știu că pare greu de înțeles si acceptat, dar poate că furtuna e tocmai ce aveam nevoie pentru aceste zile.
Să mergi prin zile însorite cu întunericul în suflet e o pedeapsă mai mare decât să mergi prin bezna furtunii, dar cu Soarele în inimă.
Încă puțină vreme si vei auzi pe Cel ce este Viu cum va rosti cuvintele: ,,taci, fără gură” si furtuna se va opri. Atunci tu să nu uiți să începi să cânți.
Să aveți biruința în Hristos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.