După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 12 octombrie 2020

Fănel Șerban 🔴 Cine sunt adevărații eroi?

În ultimele luni am asistat cu toții și încă asistăm la o schimonosire morală, aproape fără precedent.
Ni se spune pe toate canalele posibile despre tipologia nouă de erou, lansată în martie 2020.
Tipologia de erou 2020 este acel tip de om căruia, în urmă doar cu un an, cei mai mulți dintre români i-au îndesat în buzunarele halatului alb sau rozaliu pufos “pachețele” de “mici atenții”, în funcție de posibilitățile fiecăruia sau a gravității situației. Și, iată-ne în 2020, că dintr-o dată nu mai știm sau nu mai vrem să ne aducem aminte de mizeriile și detesubturile sistemului pe care aceștia l-au dezvoltat și întreținut ani la rând.
Nu mai știu care este acum situația acestor “eroi” în marele “război” în care ne aflăm, dar ceea ce pot spune, raportând la anul trecut, adică 2019, este faptul că în unitățile clinice, un medic primar câștigă, potrivit documentului publicat pe site-ul SUUB, 16.346 lei (gradație 5) reprezentând baza, iar 2.452 lei reprezintă suma pentru diferite reglementări (echivalentul a 15% din bază).
Deci, fără a mai adăuga banii care vin ca urmare a diferitelor sporuri, gărzi, plus consultații private … un astfel de medic câștigă cel puțin aproximativ 4.000 de euro.
Nu am nimic cu acești oameni, pe unii chiar îi stimez, cu alții chiar am conexiuni apropiate, dar nu-i pot considera absolut deloc eroi pe toți aceștia, luând în calul datele de mai sus și punând la socoteală și cele ce s-au întâmplat în ultimele luni.
Totuși, este ok pentru mine. De ce?
Pentru că au învățat ani de zile, și-au ales o meserie bănoasă și tocmai de aceea ei nu pot fi EROI.
Mulți sunt angajații guvernului, plătiți extraordinar de bine, ei și-au ales o astfel de meserie, iar dacă nu le convine, așa cum se întâmplă la fiecare job, îți poți da și demisia. Dar asta nu se va întâmpla! De ce?
Pentru că, oameni buni, acolo se învârt bani grei și unii chiar primesc bani grei.
Nu pot fi eroii mei!
DEX-ul mă învață asta prin definiția dată. Erou - persoană care se distinge prin vitejie și prin curaj excepțional în războaie sau în alte împrejurări grele și periculoase, fiind gata să se jertfească pentru un scop înalt. Eroii clasici făceau fapte de vitejie fără interes material, unii fără măcar să câștige ceva anume. Cei care se angrenau în lupte din cauza motivațiilor financiare erau numiți mercenari. Așa că … scuze, dar nu puteți fi eroii mei.
Hai să vorbim despre adevărații eroi.
Sunt eroi în fiecare oraș, în fiecare cartier, dar aceștia nu sunt postați pe bannere uriașe, nu sunt mediatizați. Eroii aceștia sunt în culise, foarte puțini vor ajunge să-i cunoască. Eroii aceștia nu au program. Eroii aceștia se expun la tot felul de viroze, riscuri, stres, oboseală fără nicio motivare bănească. Eroii aceștia, prin tot ceea ce fac, ajung să lanseze pe piață diverse talente fără egal. Unii eroi scot din pregătirea lor medici talentați, mari pictori, pompieri, pricepuți negustori, muncitori iscusiți … Și niciodată nu primesc diplome sau compensații pentru sacrificiul lor.
Eroii aceștia sunt printre noi, trec pe lângă noi și nici măcar nu realizăm acest fapt.
Eroii aceștia sunt mămicile din această lume!
Ele își văd de treabă în munca de fiecare zi. Nu fac niciodată grevă că munca nu le este plătită cum se cuvine.
Fiecare mămică este pentru mine un adevărat erou!
Și toate acestea o spun din postura unuia care are dat la minimum fenomenul de “mămicos”.
Dumnezeu să binecuvânteze cu favoruri speciale fiecare mamă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.