După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 3 septembrie 2020

Peter Costea 🔴 Argumentele bizare ale lui Anne Applebaum


E mai mult decât ridicol. E bizar să afirmi, așa cum face Anne Applebaum în cartea ei Twilight of Democracy: The Seductive Lure of Authoritarianism / Apusul democrației: Atracția seducătoare a autoritarismului, că „dreapta conservatoare” este o amenințare la adresa democrației.

[Link: www.news.yahoo.com/reasons-why-democracy-decline-around-204000904.html]

Applebaum este o jurnalistă influentă, cunoscută în special pentru cartea ei publicată cu ani în urmă privind genocidul lui Stalin împotriva chiaburilor și foametea voită a anilor 30. Dar afirmațiile ei, făcute în cartea tocmai publicată de ea, denotă o detașare serioasă de realitate.

Subiectul cărții ei este la modă: se afirmă peste tot că dreapta conservatoare și populiștii constituie un pericol pentru democrație și statul de drept. Articole de acest gen apar zilnic în mass media occidentală, cel mai vizat fiind dl Trump. Subiectele articolelor presupun că dl Trump nu va părăsi Casa Alba dacă va pierde alegerile din noiembrie, că va folosi armata să stea la putere și alte scenarii ridicole de acest gen.

Presa europeană face comentarii similare. Nu confruntă nimeni realitatea pe care orice om cu rațiune a observat-o de patru ani: stânga anarhistă a urmărit, încă din noiembrie 2015, demiterea dlui Trump din funcție.

Applebaum are tangență cu Polonia, fiind căsătorită cu un polonez și având chiar și o casă în Polonia. Poate am accepta, din acest motiv, perspectiva ei privind Polonia.

Dar Applebaum o ia razna când discută cazul Ungariei și al Marii Britanii, cea mai veche democrație din lume. În plus, se aventurează să discute presupusul pericol al dreptei la adresa democrației din Spania.

Gafa lui Appelebaum este aceeași pe care o fac intelectualii „progresiști” (a se citi: retrograzi): ea vede în exercitarea drepturilor constituționale de către cetățeni un pericol pentru democrație în măsura în care rezultatele nu sunt pe placul ei ori al elitei din Bruxelles.

Din perspectiva mea, Applebaum și cei care gândesc ca ea sunt adevăratul pericol pentru democrație. Ne înfierează, ne portretizează ca fiind persoane iraționale, ne separă și ne marginalizează.

Este trist că aceste cărți fac înconjurul lumii, că studenții sunt siliți să le citească în universități, repetând apoi erorile de gândire și analiză a unor astfel de scriitori.

Applebaum nu menționează atentatele la adresa democrației române din partea tuturor partidelor politice din România, de la stânga la dreapta. Dl Dragnea a subminat democrația, iar cei care l-au criticat au făcut la fel, împiedicându-ne să ne votăm amendamentul constituțional în octombrie 2018, iar apoi demonizându-ne pentru că ne exercităm drepturile constituționale pentru un scop cu care ei nu agreează.

În acest fel, cei din urmă dau dovadă de mai multă corupție decât cei dintâi.

Elita politică a Bruxellesului este și ea o amenințare la adresa democrației. Ea insistă asupra unei singure versiuni a „adevărului” și folosește pârghiile de constrângere pe care le are la dispoziție ca să ne submineze libertățile fundamentale.

În contextul anului 2020, oamenii cu rațiune, inclusiv un număr în creștere de persoane de culoare, încep să-și dea seama că amenințarea cea mai mare la adresa democrației nu e dreapta conservatoare, nici dl Trump, ci stânga anarhistă care de luni de zile dărâmă și atacă simbolurile democrației.

www.facebook.com/PeterCosteaEuroparlamentar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.