După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 29 septembrie 2020

Peter Costea 🔴 Alegerile locale: ne-am vândut moștenira spirituală?

 

USR a scontat succese zdrobitoare la locale cu sprijinul multora dintre noi. Spuneam după europarlamentarele din 2019 că 2019 a fost pentru România ceea ce 1968 a fost pentru Europa Occidentală. 1968 a fost anul în care generația tânără occidentală s-a dezlipit de generația părinților ei, de rânduielile tradiționale, căutând un viitor fără valori creștine. După jumătate de secol, Occidentul a ajuns unde și-a dorit: o societate post-creștină.

Același proces de dezrădăcinare se petrece și în România zilelor noastre: generația în vârstă rămâne atașată de valorile tradiționale, iar cea tânără se detașează de ele.
Revenind la Nabot și Ahab (1 Regi 21), subiectul care l-am tratat ieri, izbește oferta făcută de Ahab lui Nabot. În schimbul viei, Ahab îi promite lui Nabot "o vie și mai bună" ori, "prețul ei în argint". Nabot respinge oferta: via moștenită de la părinții lui nu e de vânzare.
USR, exponentul secularismului radical din România, a făcut creștinilor țării exact această ofertă: "o vie și mai bună" (adică secularismul cu valorile lui), plus "argint" (promisiunile unui viitor prosper din punct de vedere material, hedonist, într-o Europă care se duce pe apa sâmbetei).
Mulți dintre noi nu am rezistat acestei oferte. Din nefericire, vor fi consecințe, iar întoarcerea, din punct de vedere valoric, la România lui august 2020 va fi practic imposibilă. Nu e doar o coincidență că, tot acum, se readuce in discuție legalizarea parteneriatelor civile în România. [Link: www.gandul.ro/.../csaba-asztalos-parteneriatul...]

Peter Costea


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.