După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere, părăsim platforma Blogger şi:

Suntem în construcţia unui site profesional, adaptat cerinţelor tehnologiei moderne

Angajăm redactori şi corespondenţi regionali şi din diaspora română

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

Pentru orice sugestie privind site-ul NewsNet Creştin, precum şi pentru angajare sau parteneriat, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com . Doamne-ajută!


Aici este locul unde îţi poţi promova eficient evenimentul. Scrie-ne pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com!

miercuri, 23 septembrie 2020

Comisarul pentru Drepturile Omului, intervenție împotriva României la CEDO, în cauza Buhuceanu. "Absența recunoașterii legale pentru cuplurile de același sex constituie discriminare"

 

Comisarul pentru drepturile omului din cadrul Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, a intervenit in cauza Buhuceanu si Ciobotaru impotriva Romaniei pentru a apara dreptul la viata privata si de familie pentru cuplurile gay din tara noastra si din toate cele 47 de state membre ale Consiliului Europei.

"Interventia este una istorica: pentru prima data aceasta institutie europeana, care vegheaza la respectarea drepturilor si libertatilor, se pronunta clar si ferm pentru recunoasterea familiei gay in toata Europa. Suntem fericiti ca scriem din nou istorie alaturi de cele 21 de familii pe care le reprezentam

Mijatovic subliniaza ca cuplurile stabile de acelasi sex, cu sau fara copii, fac parte din diversitatea bogata a familiilor care alcatuiesc societatile noastre - indiferent daca un stat le recunoaste sau nu. Ea subliniaza ca, in absenta unei astfel de recunoasteri, totusi li se interzice sa se bucure pe deplin de dreptul lor la viata privata si de familie, astfel cum este garantat in Conventia europeana a drepturilor omului (articolul 8) si ca acest lucru are un impact substantial asupra vietii lor de zi cu zi.

Comisarul subliniaza ca statele ar trebui sa permita cuplurilor de acelasi sex recunoasterea juridica eficienta si nediscriminatorie sub forma de casatorie civila, uniuni civile sau parteneriate inregistrate, in conformitate cu jurisprudenta Curtii. O astfel de recunoastere, adauga ea, trebuie sa ofere un cadru clar si previzibil si sa fie suficient de cuprinzatoare pentru a acoperi nevoile unui cuplu intr-o relatie stabila in toate aspectele vietii.

Comisarul Mijatovic concluzioneaza ca "principiul egalitatii in fata legii impune ca recunoasterea legala sa fie disponibila partenerilor de acelasi sex" si ca "absenta recunoasterii legale pentru cuplurile de acelasi sex constituie discriminare pe motiv de orientare sexuala".

Interventia e un semnal clar pentru Romania si toate celelalte state din Europa ca mimarea protectiei pentru familie printr-un discurs homofob, care face apel emotional la o asa zisa familie traditionala, nu mai merge. Noul Parlament va trebui, inevitabil, odata ce primim decizia CEDO in Buhuceanu si Ciobotaru impotriva Romaniei, sa reglementeze drepturi egale pentru persoanele LGBTI in domeniul vietii de familie", se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei Accept.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.