După aproape 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu aproape 50 de milioane de vizualizări (49 681 326), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere, părăsim platforma Blogger şi:

Suntem în construcţia unui site profesional, adaptat cerinţelor tehnologiei moderne

Angajăm redactori şi corespondenţi regionali şi din diaspora română

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

Pentru orice sugestie privind site-ul NewsNet Creştin, precum şi pentru angajare sau parteneriat, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com . Doamne-ajută!

marți, 15 septembrie 2020

California adoptă o lege prin care micşorează pedepsele penale pentru adulții LGBT care abuzează sau întrețin relaţii sexuale cu minoriAdunarea Generală din California, condusă de democrați, a adoptat o lege care va micșora pedepsele penale pentru adulții LGBT care sodomizează sau fac sex oral cu adolescenți minori.

S.B. 145 a fost introdus de senatorul de stat Scott Wiener (D), care este în mod deschis gay, și a fost aprobat de Senatul de stat cu un vot de 23-10 și adoptat de Adunare cu un vot de 41-18, conform San Francisco Chronicle.

Dacă este semnat de guvernatorul Gavin Newsom (D), ceea ce este probabil, legislația va impune judecătorilor să fie discreți în repartizarea unei persoane în registrul infractorilor sexuali, în cazul în care victima lor are vârste cuprinse între 14 și 17 ani și diferența de vârstă dintre  infractor și victimă nu este mai mare de 10 ani.

Cronica a explicat intenția proiectului de lege în acest fel:

Conform legislației actuale, un judecător poate decide dacă va plasa un bărbat care are relații vaginale cu o adolescentă minoră în registrul infractorilor sexuali pe baza faptelor din caz. Dar dacă este implicat sex anal sau oral sau penetrare vaginală cu orice altceva decât penisul, adultul trebuie să se înregistreze ca infractor sexual - o relicvă a unui cod penal care a incriminat acele acte până în 1975, chiar și între adulții consimțitori.

Curtea Supremă din California a confirmat diferența juridică în 2015, argumentând că, din cauza faptului că actul sexual vaginal poate duce la sarcină, forțarea unui tată să se înregistreze ca infractor sexual l-ar supune unei stigmatizări sociale care ar putea îngreuna găsirea unui loc de muncă și întreținerea copilului său.

Wiener a susținut că legislația „elimină discriminarea împotriva tinerilor LGBTQ în sistemul nostru de justiție penală”.

Cu toate acestea, nu toți democrații participă la propunere.

Reprezentantul statului Lorena Gonzalez (D) a explicat într-o declarație: „Nu pot în gândirea mea, ca mamă, să înțeleg cum sexul între un tânăr de 24 de ani și un tânăr de 14 ani ar putea fi vreodată consensual, cum nu ar putea fi vreodată o infracțiune înregistrabilă. ”

„Nu ar trebui să renunțăm niciodată la această idee că copiii nu ar trebui să fie în niciun fel supuși unui prădător”, a adăugat ea.

În ultimele luni, Wiener a fost ținta atacurilor QAnon, o bandă a teoreticienilor conspirației care se adună pe diferite platforme de socializare de pe internet. El a susținut că s-a confruntat cu numeroase amenințări cu moartea din cauza legislației sale îngrijorătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.