După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 15 septembrie 2020

Ion Damian 🔴 Va fi o altă Biserică după această pandemie?

 

Va exista o nouă lume după această pandemie?

Va fi o altă Biserică după această pandemie?

Se poate reinventa Biserica?

Unii afirmă că după covid-19 vine o nouă lume sociala, lumea se va schimba. De asemenea, unii afirmă că și Biserica va cunoaște o nouă viață în interiorul ei, după această pandemie. Dacă se vorbește despre Biserică, care să fie schimbarea din viața acesteia? Se poate reinventa Biserica după modelul economiei, al afacerilor care se adaptează în aceste zile? O adaptare a muncii, care poate fi facută de acasă sau a afacerilor, care au făcut schimbări pentru a rămâne pe piață, oferă model pentru Biserică? Se poate gândi pe plan spiritual, în domeniul Bisericii Domnului Cristos, după paradigma managerială, adică în cheie de marketing?

Dacă această pandemie este o problemă de sănătate fizică, cu specificul ei, pandemia nu trebuie să schimbe viața Bisericii, ci să o întărească, fiindcă este vorba despre viața spirituală a omului, despre relația acestuia cu Dumnezeu din care rezultă și echilibrul emotional de care omul are nevoie pentru o imunitate bună în fața bolii. 

În istoria Creștinismului, persecuția, sărăcia, problemele de sănătate fizică nu au dus la schimbarea doctrinară sau a practicii credinței  Bisericii, ci acestea au dus la rugăciune pentru cei bolnavi, în nevoi și la o apropiere mai mare de Dumnezeu.

BISERICA nu se poate reinventa fiindcă NU ESTE UN PRODUS CREAT DE OM: social (creat de societate), cultural (care aparține unei culturi create de omenire), filosofic (izvorâtă din înțelepciune omenească).

Biserica nu se poate reinventa fiindcă BISERICA DE ASTAZI ESTE BISERICA DOMNULUI CRISTOS DE LA ÎNCEPUT, din primul veac, Biserica care s-a născut prin lucrarea lui Dumnezeu, Biserica care a trecut prin istorie, dar fără modificare Biblică doctrinară (revelația Scripturii s-a încheiat, azi nu se mai scrie Biblia), Biserica care se confruntă cu provocările sociale și pe care le gestionează conform învățăturii Domnului Isus.

Biserica de astăzi este Biserica de ieri și așa trebuie să rămână urmând modelul Biblic al Bisericii Primare atât în mărturie, cât și în practica creștină.

2 Timotei 3:14-15 ,,Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învățat și de care ești deplin încredințat, căci știi de la cine le-ai învățat; din pruncie cunoști Sfintele Scripturi, care pot să-ți dea înțelepciunea care duce la mântuire, prin credința în Hristos Isus.” Efeseni 2: 19-22 ,,Așadar, voi nu mai sunteți nici străini, nici oaspeți ai casei, ci sunteți împreună cetățeni cu sfinții, oameni din casa lui Dumnezeu, fiind zidiți pe temelia apostolilor și prorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos. În El toată clădirea, bine închegată, crește ca să fie un Templu sfânt în Domnul. Și prin El și voi sunteți zidiți împreună, ca să fiți un locaș al lui Dumnezeu, prin Duhul.”

Astfel, deși Biserica locală este într-o cultură și se adresează unei societăți, Biserica este zidită ,,pe temelia apostolilor și prorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos”. Biserica, în doctrină, nu trebuie să își caute o relevanță socială sau să se adapteze societății pe care o parcurge (Biserica fiind astfel influențată, în existența ei, viața fiindu-i dictată de împrejurări), ci Biserica trebuie să transmită același mesaj al Evangheliei Fiului lui Dumnezeu și să practice aceleași discipline spirituale Biblice, așa cum s-a întâmplat în Biserica Primară.

Relevanța Bisericii în societatea contemporană are de a face cu modul de comunicare al mesajului, cu relaționarea de astăzi și nu se referă la adaptarea mesajului Biblic prin schimbarea acestuia conform ideologiei societății, cum mulți doresc (Cuvântul lui Dumnezeu rămâne neschimbat pentru generațiile care se schimbă).

Schimbarea prin înlocuirea unei forme cu alta care vizează același conținut se întâmplă, dar schimbarea care scoate o formă împreună cu un conținut nu face decât să ducă la slăbirea unei Biserici locale. Dacă schimbarea duce la eliminarea unui conținut din viața Bisericii locale, nu înseamnă reinventarea Bisericii și adaptarea la pandemie, ci slăbirea acesteia și încadrarea pe un drum cu pierderi ireparabile. 

Ce trebuie să facă Biserica astăzi? ,,Tu să rămâi în lucrurile pe care le-ai învățat”. Biserica nu se reinventează în pandemie, ci rămâne Biserica Domnului Cristos din primul veac urmând călăuzirea Duhului Sfânt și înfăptuind lucrarea lui Dumnezeu!

Păstor Ion Damian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.