După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 26 august 2020

China: Biserici forțate să doneze bani Partidului Comunist pentru a putea rămâne deschise


Bisericile care primesc subvenții de la stat, din anumite părți ale Chinei, au fost obligate să se închidă din cauza carantinei Covid-19 și au voie să se redeschidă dacă donează bani Partidului Comunist Chinez, potrivit unui nou raport.

 Un conducător al bisericii din Heze, un oraș din provincia estică Shandong, a declarat pentru Bitter Winter că bisericile administrate de stat din zonă au primit ordin să strângă bani pentru zonele afectate de coronavirus. Potrivit conducătorului, oficiali ai Biroului Afacerilor Religioase locale au amenințat că închid bisericile dacă nu donează bani pentru partid.

Autoritățile din orașul Zhangcun au emis cote de donație cuprinse între 4.000 și 10.000 de RMB (între 560 și 1400 de dolari) bisericilor Three-Self, în timp ce creștinii din Xianju au primit ordin să doneze 100 de RMB (aproximativ 14 dolari) către Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus.

Creștinii din orașul Hangzhou au fost de asemenea obligați să doneze, a precizat o persoană din forul de conducere al bisericii Three-Self. “Unii membri în vârstă ai adunării trăiesc singuri și nu au surse de venit, dar sunt nevoiți să dea bani.”

Când creștinii au cerut să dea banii direct victimelor pandemiei în loc să îi dea prin intermediul Guvernului, oficialii din departamentul de afaceri religioase au refuzat.

În timp ce PCC a exploatat lăcașele de Cult pe fondul pandemiei de coronavirus, creștinii sunt vizați și în perioadele obișnuite. Bitter Winter relatează că anul trecut credincioșii au fost nevoiți să contribuie la reducerea sărăciei sau la proiectele de “caritate” ale altui Guvern.

“Anul trecut, Biroul pentru Afaceri Religioase ne-a cerut să strângem bani pentru a repara topoganul unui loc de joacă al unei grădinițe,” a spus un diacon dintr-o biserică Three-Self din Zhumadian pentru Bitter Winter. “Departamentele guvernamentale ne solicită donații caritabile în fiecare an. Dacă refuzăm Biserica noastră va fi închisă.”

PCC a vizat inclusiv templele budiste, cerându-le să doneze zonelor greu lovite de pandemie sau să rămână închise.

Conform studiului China Religion Survey 2015, realizat de Universitatea Renmin din China membrii și clericii din cele cinci religii oficiale din China - budism, taoism, islam, catolicism și protestantism - primesc aproximativ 70 USD salariul lunar și 41% nu au asigurare de viață.

Rapoarte numeroase au dezvăluit cum pandemia de coronavirus a reprezentat o oportunitate pentru PCC să crească persecutarea creștinilor.

Un raport anterior a detaliat modul în care bisericilor aprobate de stat din China, care au fost obligate să se închidă din cauza COVID-19, li s-a permis redeschiderea dacă lăudau Partidul Comunist Chinez în predici și pe președintele Xi Jinping.

De asemenea, bisericile au primit ordin să promoveze Cele patru cerințe, o campanie lansată la nivel național în anul 2018 pentru promovarea sinicizării religiei. Campania presupune obligarea comunităților religioase de a ridica drapelul național, promovarea Constituției și a legilor chineze, a valorilor socialiste de bază și excelența cultură tradițională a Chinei.

De asemenea, a fost raportat că, pe fondul focarului de coronavirus, sătenii creștini săraci din mai multe provincii au primit ordine să renunțe la credința lor și să înlocuiască imaginile cu Isus cu portrete ale președintelui Mao și ale președintelui Xi sau riscă să își piardă beneficiile.

Oficialii din provincia Jiangsu s-au folosit de carantină pentru a demola Biserica Xiangbaishu din orașul Yixing, potrivit unui videoclip distribuit de Bob Fu, fondatorul China Aid.

Open Doors plasează China pe locul 23 pe lista sa de 50 de țări unde este cel mai greu să fii creștin. Organizația notează că toate bisericile sunt percepute drept amenințări dacă devin prea mari, prea politice, sau invită oameni din străinătate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.