După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 8 august 2020

14 membri ai unei biserici baptiste au fost uciși în Nigeria, masacru suspectat de a fi comis de radicalii Fulani

 

14 membri ai unei biserici baptiste din statul Kogi din Nigeria au fost uciși în timpul unui raid suspectat a fi făcut de radicalii Fulani săptămâna trecută. Localnicii au fugit de atunci din zonă, deoarece sunt în continuare urmariţi, ei facând parte din comunitățile de fermieri din zona de mijloc a Nigeriei.

A fost raportară moartea a mai mult de 1400 de creștini în așa-numitul genocid, în Nigeria, anul acesta, atacul de miercurea trecută fiind cel mai recent masacru al creștinilor din Nigeria.

Comandantul comisariatului de poliției din statul Kogi, Ede Ayuba a relatat publicației non-profit Morning Star News că un atac a avut loc în zona Agadu-Daruwana a statului Kogi pe 29 iulie în jurul orei 2 a.m.

Ayuba a explicat că în atac au fost uciși 13 membrii ai unei familii, în incident, supraviețuind un singur membru.

 

Supraviețuitorul și-a pierdut soția, mama, toți copiii și restul familiei extinse, înclusiv o mătușă, un unchi și o cumnată.

Potrivit cu Morning Star News, liderii All Africa Baptist Fellowship au postat pe grupul de facebook că victimele atacului din Agbadu-Darwana sunt membri ai Bisericii Baptiste Bethel si fac parte din Lokoja Baptist Association.

„De atunci au fost și înmormântați,” este citată postarea pe Facebook a All Africa Baptist Fellowship. „Toți membrii comunității, au fugit . Vă rog să vă rugați pentru intervenția divină împotriva anticristului din țară.”

Potrivit unui localnic, s-a vorbit într-un dialect Fulani în timpul atacului.

Grupul Fulani, care este constituit din milioane de oameni din toată Africa, sunt predominant păstori de vite. Câțiva au fost radicalizați pentru a efectua atacuri sângeroase asupra fermierilor din satele cu pământ fertil din mijlocul Nigeriei în ultimii ani, o cauza o constituie faptul că resursele au devenit din ce în ce mai rare.

Atacul a avut loc într-un sat predominant creștin, lângă alte sate care au fost victime ale atacurilor.

„Au invadat satul înarmați cu puști, conducând motociclete,” a relatat un localnic pe nume Rachael Nuhu. „în timp ce ne-au atacat vorbeau în dialectul Fulani. Aceasta nu este prima dată când ne atacă aceste comunități, deoarece și alte sate din jurul nostru au fost atacate în mod similar de aceștia.”

Atacul vine după ce grupuri care apără drepturile omului au atras atenția cu privire la atrocitățile comise împotriva creștinilor din Nigeria –ambele făcute de păstorii Fulani și de grupurile islamice extremiste din nord-estul Nigeriei- ajung la statutul de „genocid”.

Pe 30 ianuarie, Christian Solidarity International a emis o avertizare de genocid pentru Nigeria duoă ce Jubilee Campaign a emis o avertizare asemănătoare anul trecut într-un raport către International Criminal Court.

Departamentul de Stat American a plasat în decembrie anul trecut, Nigeria pe lista lor specială cu țări care se implică, sau tolerează încălcarea severă a libertății creștine.

Săptămâna trecută, the International Society for Civil Liberties and Rule of Law a estimat nu mai puțin de 1421 de creștini uciși în primele șapte luni ale anului 2020, radicalii Fulani fiind responsabili de 1027 de morți. În acest timp, grupuri extremiste cum ar fi Boko Haram și Islamic State West Africa Province sunt responsabili pentru 310 ucideri în nord-estul lacului Chad.

Raportul făcut de Intersociety prezintă o împărțire stat cu stat care arată că au fost 54 de ucideri în statul Kogi anul acesta. Violența a lovit foarte tare și în alte state, cum ar fi statul Kaduna în care au murit 363 de creștini, 158 în statul Pleatue și 152 în statul Benue.

„Mii de creștini fără apărare care au supraviețuit exploatărilor până la moarte au fost, de asemenea, răniți sau lăsați invalizi pe viață,” a relatat Intersociety într-un raport din Iulie. „Sute de centre creștine de Închinare și Educare au fost distruse sau arse, asemenea altor mii de locuințe, terenuri agricole și alte proprietăți care aparțineau creștinilor.”

Intersociety este o organizația care este condusă de criminalistul creștin Emeka Umeagbalasi și este amplasată în statul Anambra,ei de asemenea a raportat o creștere rapidă a numărului de femei tinere răpite în Nigeria. Uneori, femeile sunt forțate să se prostitueze și rareori se mai întorc în comunitățile lor.

Intersociety a estimat în iulie că 1 000 de cetățeni de orientare creștină au fost răpiți în Nigeria anul acesta.

Nigeria se poziționează pe locul 12 în lista cu cele mai rele țări din lume când vine vorba de persecutarea creștinilor, potrivit cu lista Open Doors USA, World Watch List.

Potrivit cu Christian Solidarity Worldwide, 10 femei, un copil sugar și un bătrân au fost incendiați într-o casă în timpul unui atac suspect a fi provocat de către grupul Fulani, în așezările din apropierea Chibwob, la începutul lunii Iulie.

„Toate zonele atacate de Jihadistii Herdsmen sunt comunități creștine, până la această dată,” a explicat Intersociety în raportul din luna iulie. „Nu sunt dovezi niciunde care să ne arate ucideri ale musulmanilor și luarea de terenuri , terenurilor agricole și case, sau distrugerea ori incendierea moscheelor de către Jihadist Herdsmen.”

Frecvența și severitatea atacurilor împotriva creștinilor au atins un nivel al genocidului în Nigeria mult mai ridicat decât anul trecut, potrivit cu Jubilee Campaign, care pledează în numele minorităților creștine din toată lumea .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.