După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 8 iulie 2020

Peter Costea 🔴 Mass-media occidentală în slujba Chinei comuniste


De mai bine de 100 de ani, mass-media occidentală a fost în slujba tiraniei comuniste, sovietice est Europene, iar azi, chineze.

Povestea e mai lungă de un secol, iar cei sceptici pot vedea repetarea istoriei în modul în care mass-media occidentală publică (ori nu publică) despre China și coronavirus.

În sensul acesta, mi-a atras atenția un comentariu conform căruia ziarele mari din SUA (New York Times, Chicago Tribune, Los Angeles Times, Philadelphia Inquirer, Dallas Morning News, Houston Chronicle etc.) au atenuat ori evitat știrile privind pandemia din China. Motivul? Pe perioada pandemiei, China comunistă a cumpărat reclame în aceste ziare la sume fără precedent. Banii orbesc și influențează obiectivitatea jurnalistică.

Ce au făcut exact aceste ziare? Au permis, printre altele, publicarea pe paginile principale ale ziarelor, în întregime, a unor comentarii ale ambasadorului Chinei la Washington. Comentarii propagandistice de genul pe care unii dintre noi le citeam înainte de 1989 în România Liberă, Scânteia ori Scânteia Tineretului.

Punctul esențial al propagandei chineze este că fără China, pandemia ar fi fost și mai rea. Asemenea unui infractor care își recunoaște infracțiunea, dar învinovățește pe alții pentru consecințele infracțiunii lui.


Dar și mai mult am fost intrigat de articole apărute în Spectator (Marea Britanie) și New Yorker, conform cărora, cea mai influentă publicație medicală din Marea Britanie, The Lancet, a făcut jocul Chinei pe perioada pandemiei.

Pe 1 mai, Richard Horton, editorul șef la Lancet, a acordat un interviu la televiziunea de stat chineză, CCT (China Central Television) în care a criticat măsurile luate de guvernul britanic pentru combaterea pandemiei, dar lăudând în același timp măsurile luate de autoritățile chineze.

China, spunea el, "acted tremendously decisively in the face of an accute emergency / China a acționat în mod cât se poate de decisiv în fața unei urgențe acute".


[Link: Lancet Editor's Chinese Propaganda: www.spectator.co.uk]

Din fericire, The Lancet, lansată acum aproape 200 de ani (în 1823) și-a făcut și o mea culpa, dar puțin discernământ ar fi putut preveni propaganda masivă pe care a făcut-o Chinei încă din ianuarie.

Pe 24 ianuarie, la 3 zile după carantinarea Wuhanului, Lancet a publicat un studiu finanțat de Academia Chineză de Științe Medicale. Articolul a avut 29 de co-autori. A fost un material de pură propagandă. Doar după ce articolul a fost publicat, editorii și-au dat seama că au fost păcăliți. [Link: www.newyorker.com]

E remarcabil că editorii recunosc că știința nu e imună la falsități și fraude: "science is not immune to having bad people. There are bad people in society and there are bad people in science. Science is very vulnerable to deceit / știința nu e imuna la oameni rai. Există oameni răi în societate și există oameni răi în știință. Știința e vulnerabila la a fi înșelată ..."

E bine să ținem acest lucru în minte, acum când pășim în lumea post-COVID în care, foarte probabil, va fi mai multă "știință", dar mai puțină credință.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.