După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 2 iulie 2020

Cum s-a răspândit creştinismul datorită Imperiului Roman. Chiar persecuţiile au dus la înflorirea noii religii...


Creştinismul s-a răspândit mai ales datorită condiţiilor oferite de Imperiul Roman. Cei care propovăduiau noua învăţătură în primele secole ale erei creştine au beneficiat de protecţia oferită de administraţia romană, dar şi de infrastructura imperiului. Culmea, până şi persecuţiile s-au dovedit a avea un rol important de popularizare.

Creştinismul este una dintre cele mai importante religii ale lumii, cu o istorie de peste 2000 de ani.  

Totul a pornit în anii primului secol, numit chiar aşa, al erei creştine, odată cu învăţăturile lui Iisus din Nazaret şi răspândirea acestora în tot Imperiul Roman, întins la acea vreme pe trei continente.  

Iniţial, creştinismul nu părea să aibă vreo şansă în lumea romană, având în vedere că adepţii săi erau priviţi, iniţial, ca o sectă ciudată, despre care au apărut multe prejudecăţi.  

Creştinii erau consideraţi bizari, chiar periculoşi având în vedere că nu erau dispuşi să adopte cultul împăratului şi se eschivau de la serviciul militar.  Tocmai de aceea, cu diferite ocazii, împotriva lor au fost lansate persecuţii violente. 

Cu toate acestea, creştinismul s-a răspândit şi chiar a biruit reuşind să se impună ca religie oficială a Imperiului. 

Specialiştii spun că imperiul prin structura şi facilităţile sale au dus la răspândirea creştinismului, chiar şi prin persecuţii. 

Creştinii, drumurile şi administraţia romană

Citeşte mai mult pe: www.adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.