După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 24 iulie 2020

China ordonă creştinilor să dea jos toate imaginile creştine din casele lor

Autorităţile comuniste chineze au ordonat sătenilor creştini săraci să înlăture imaginile creştine din casele lor şi să le înlocuiască cu portretele fostului preşedinte Mao şi al preşedintelui Xi Jinping, altfel riscă să îşi piardă beneficiile sociale.
Partidul Comunist Chinez îşi continuă programul de ruinare a religiei prin canalizarea fervorii religioase din ţară către Partid şi nu către Dumnezeu, a raportat Christian Post în acest weekend.
În luna mai, un oficial din estul provinciei Shandong a pătruns în casa unui creştin local şi a atârnat imagini cu Mao Zedong şi Xi Jinping pe perete, în locul icoanelor creştine.
„Aceştia sunt cei mai mari zei. Dacă vrei să te închini cuiva, închină-te lor”, le-a spus oficialul.
Anul acesta „sistemul de credite social” din China a fost programat să devină complet funcţional, alocând puncte fiecărui individ în funcţie de cât aprobă Partidul Comunist şi folosind ratingul social pentru a controla accesul la anumite beneficii precum cumpărarea biletelor de avion şi de tren etc.
„Există temeri că noul sistem de credit social al Chinei (…) va fi folosit pentru a discrimina creştinii”, a scris organizaţia de caritate catolică Aid to the Church in Need într-un raport din 2019.
Temerile sunt legate de „recompense în bani acordate celor care dau informaţii Securităţii chineze despre bisericile subterane şi alte lăcaşuri de cult „neoficiale”, ceea ce indică faptul că guvernul ar putea răsplăti creştinii persecutaţi cu scoruri „de credit social” ridicate.
Potrivit publicaţiei BitterWinter, Partidul foloseşte acum beneficiile sociale ale statului ca pârghie pentru a constrânge oamenii să se închine Partidului şi pentru a persecuta creştinii.
În aprilie, de exemplu, oficialii de Partid au vizitat casele creştinilor din Linfen, în provincia nordică Shanxi, ordonând celor care primesc beneficii sociale de la guvern să înlăture crucile, simbolurile creştine şi icoanele din casele lor şi să le înlocuiască cu portrete ale liderilor comunişti chinezi.
Funcţionarii i-au ameninţat pe creştini că nerespectarea ordinului va duce la suspendarea beneficiilor sociale.
„Tuturor locuitorilor săraci din oraş li s-a spus să afişeze tablouri cu Mao Zedong”, a afirmat un predicator al bisericii locale. „Guvernul încearcă să ne elimine credinţa şi vrea să devină Dumnezeu în locul lui Isus.”
Autorităţile comuniste au anulat subvenţiile guvernamentale ale unei femei creştine în vârstă din oraşul Shangqiu din Henan, după ce au găsit o fotografie cu o cruce postată pe uşa casei sale.
„Au rupt-o imediat”, a spus ea. „Ulterior, atât indemnizaţia mea minimă de viaţă, cât şi subvenţia pentru reducerea sărăciei au fost anulate. Sunt condusă către un punct mort. Am diabet şi am nevoie de injecţii”.
Incidente similare s-au petrecut în oraşul Xinyu din sud-estul provinciei Jiangxi, unde oficialii locali au anulat subvenţia minimă şi o indemnizaţie lunară pentru handicap de 100 RMB (aproximativ 14 USD) a unui creştin cu dizabilităţi care a încălcat ordinele guvernamentale şi a continuat să participe la slujbele unei biserici subterane.
O altă creştină care locuieşte în judeţul Poyang din Jiangxi – o femeie în jur de 80 de ani – a încetat să mai primească ajutor guvernamental după ce a spus „Mulţumesc Domnului” în momentul în care a primit subvenţia lunară de 200 RMB (aproximativ 28 USD) la jumătatea lunii ianuarie.
„Ei se aşteptau să laud bunătatea Partidului Comunist”, a spus aceasta.
Într-un alt caz, oficiali locali au intrat în casa unui membru al unei biserici a Sfintei Treimi, sponsorizată de stat, şi au dat jos toate icoanele creştine, inclusiv un calendar cu o imagine a lui Isus, şi au postat un portret al lui Mao Zedong în locul lor.
„Locuitorii religioşi săraci nu pot primi bani de la stat pentru nimic. Trebuie să se supună Partidului Comunist pentru banii primiţi”, a declarat oficialul.
A.P.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.