După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 29 iunie 2020

Robert J. Tamasy 🔴 UN MOMENT DE “REPORNIRE” A MODULUI ÎN CARE ABORDẶM MUNCA

Fiind o persoană “non-tehnică” confirmată, care nu înțelege ceea ce face tehnologia computerului și de ce -urile ei, am o strategie foarte simplă atunci când calculatorul meu nu funcționează cum trebuie. Îl închid și îl restartez pentru a “reporni” sistemul și software-ul. În majoritatea momentelor acest lucru  funcționează, lucrurile resetându-se pentru a funcționa mai apoi corect – chiar dacă eu nu înțeleg de ce.
Atunci când pandemia de COVID-19 a lovit și a început să se răspândească în lume, teoretic cu toții am fost afectați de ea într-o varietate de moduri. Programele noastre de la locul de muncă și rutina noastră au fost perturbate. Mulți s-au aflat temporar în ipostaza de a nu mai lucra sau de a învăța cum să lucreze de acasă. Mulți oameni au trecut prin dificultăți financiare din cauza faptului că au fost plătiți mai puțin, sau pentru că nu au mai avut niciun venit.
O astfel de nenorocire globală  a fost neașteptată și fără precedent. La fel ca în cazul calculatorului meu, atunci când lucrurile nu funcționează normal, acest lucru este semnalul pentru un moment de „repornire – pentru a opri totul și a o lua de la început. Am realizat că pentru  noi, urmașii lui Hristos din piața muncii, momentul acesta este unul prielnic pentru a reconsidera abordarea vocațiilor noastre. Care sunt motivele, scopul și obiectivele noastre?
Efeseni 2:10 spune, Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune pe care Dumnezeu le-a pregătit mai dinainte ca să umblăm în ele”. Și 1 Corinteni 3:9 afirmă „Căci noi suntem împreună lucrători cu Dumnezeu. Voi sunteți ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu”. Dacă acest lucru este adevărat, cum arată el din punct de vedere practic? Cred că anumite părți dintr-un alt pasaj, 2 Corinteni 5:14-20, ne oferă claritate:
„Căci dragostea lui Hristos ne strânge; fiindcă socotim că, dacă Unul singul a murit pentru toți, toți, deci, au murit. Și El a murit pentru toți, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înșiși, ci pentru Cel ce a murit și a înviat pentru ei.... Și toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos și ne-a încredințat slujba împăcării; că, adică, Dumnezeu era în Hristos împăcând lumea cu Sine, neținându-le în socoteală păcatele lor, și ne-a încredințat nouă propovăduirea acestei împăcări. Noi, dar, suntem trimișii împuterniciți ai lui Hristos; și ca și cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: împăcați-vă vu Dumnezeu!”
Sunt multe lucruri pe care le putem învăța din acest pasaj. O temă centrală este faptul că din moment ce Isus Hristos a murit în locul nostru pentru a ne împăca cu Dumnezeu, noi suntem chemați să îl prezentăm pe El  celorlalți – inclusiv celor pe care îi întâlnim în fiecare zi în piața muncii – să fim ambasadorii Lui. Mai jos sunt câteva puncte cheie pe care le putem lua în considerare în acest timp de “repornire”:
Noi suntem lucrarea lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi suntem persoane unice, cu o combinație de daruri, talente, experiențe și pasiuni pe care nu le mai are altcineva. Toate aceste lucruri trebuie să le folosim pentru gloria Lui.
Noi suntem „ogorul Lui, clădirea Lui”.  Nenumărați oameni din jurul nostru, în birouri, magazine și fabrici, trebuie să audă mesajul de împăcare al lui Isus Hristos. Faptul că Dumnezeu a considerat potrivit să ne așeze unde suntem este dovada faptului că El dorește ca noi să îl reprezentăm acolo.
Noi suntem ambasadorii Domnului. Un ambasador nu își urmărește agenda proprie ci scopurile și telurile celor pe care îi reprezintă. Într-un mod similar, pe piața muncii noi trebuie să îl servim și să îl reprezentăm pe Domnul nostru, prin acțiunile și cuvintele noastre.


Reflecții/ întrebări pentru discuții

1.Cum v-a afectat din punct de vedere personal pandemia de COVID 19? Care a fost impactul ei asupra companiei dumneavoastră?  Cât de departe vă  aflați pe calea de recuperare în acest moment?


2. Din moment ce rutinele noastre normale de muncă au fost perturbate în această perioadă, v-ați gândit  vreodată să profitați de această ocazie pentru “resetare”, pentru a reevalua  ceea  ce faceți, motivul pentru care faceți acest lucru și modul în care lucrurile ar putea fi diferite o data cu reîntoarcerea la “normal”?


3. Ce părere aveți despre ideea că noi suntem lucrarea lui Dumnezeu”? Ce înseamnă acest lucru pentru dumneavoastră? Dacă ar fi să faceți din această înțelegere o parte intenționată, conștientă a modului în care vă raportați în fiecare zi la locul de muncă, ar face acest lucru o diferență în comportamentul dumneavoastră la locul de muncă, în obiectivele și motivațiile dumneavoastră? Explicați răspunsul.

4. În ceea ce îi privește pe ucenicii lui Isus Hristos, se spune că  de fiecare dată când ieșim din birourile noastre, din cabinetele noastre, din clădirile în care lucrăm sau chiar atunci când călătorim undeva pentru afaceri, intrăm pe câmpul de misiune. Credeți acest lucru? De ce da? De ce nu?

NOTA: Pentru o aprofundare a subiectului puteți lua în considerare următoarele pasaje:
Proverbe 13:6, 14:23, 22:29, 28:2; Matei 6:19-21,33-34. 25:14-30


Material realizat de Asociaţia CBMC România (Connecting Business and the Marketplace to Christşi furnizat de către Biserica Creștină după Evanghelie din România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.