După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 20 iunie 2020

Peter Costea 🔴 "Progresiștii", principalii promotori ai antisemitismului


2020 este un an oportun pentru ca țările "progresiste" să-și confrunte propriul rasism, inclusiv antisemitismul virulent.

În Germania, numărul evreilor este relativ mic și scade vertiginos. În 2013, în Germania s-au născut 250 de evrei și au murit peste 1000. În 2018, israelianul David Ranan a publicat o carte despre antisemitismul din Germania.

[Recenzie: www.spiegel.de]

După cum ne-am aștepta, sursa principală a antisemitismului din Germania, ca și în Franța și Marea Britanie, sunt musulmanii. Antisemitismul a devenit o problemă atât de acută în Germania, încât Merkel și-a anunțat intenția de a numi un comisar special pentru combaterea antisemitismului.

Datele statistice privind antisemitismul în Germania sunt alarmante. În 2017, au fost înregistrate 1.453 de incidente antisemite, în medie cam patru pe zi. La fel ca stânga politică americană care justifică antisemitismul populației de culoare pe faptul că populația albă a marginalizat populația de culoare, Ranan atribuie antisemitismul musulman din Germania eșecului Germaniei de a-i integra pe musulmani. ("The problem isn't Islam. It's the fact that integration still isn't working" "Problema nu e islamul. E faptul că integrarea a eșuat")

Asta probabil explică și de ce antisemitismul din America e periferic în comparație cu cel european. Occidentul a urmărit o politică de multiculturalism, pe când America a încurajat, urmărit și practicat o politică de integrare și asimilare culturală a tuturor grupurilor etnice și religioase.

Antisemitismul stângii este o problemă gravă, dar justificat de stânga intelectuală. În 2018, jurnalistul Neve Gordon a publicat în London Review of Books un scurt comentariu intitulat The New Anti-Semitism ("Noul Anti-Semitism"). E un comentariu desemnat să justifice antisemitismul de stânga.

[Articolul: www.lrb.co.uk]

Gordon face parte din mișcarea intelectuală care, zice el, nu e antisemită, ci doar critică abuzurile drepturilor omului comise de autoritățile israeliene împotriva palestinienilor. Antisemitismul stângii politice își are originea în conferința internațională împotriva rasismului ținută la Durban, în Africa de Sud, în 2001 ("World Conference against Racism, Racial Discrimination, Xenophobia, and Related Intolerance").

Unii comentatori care au participat la conferință au numit-o "cea mai virulentă conferință internațională antisemită de după anii 30". Conferința a denunțat "subjugarea" palestinienilor de către evrei, iar participanții au lansat mișcarea care de atunci încoace e cunoscuta în Occident ca mișcarea pentru Boycott, Divestment and Sanctions ("Boicot, cesionare și sancțiuni").

Mișcarea e cunoscută după acronimul BDS, iar scopul ei e "decolonizarea" Palestinei, pin care se înțelege "eliberarea" Palestinei de evrei, adică eliminarea, în ultimă instanță, a statului Israel.

Mișcarea BDS are o prezență puternică în campusurile universitatea americane unde se manifestă în tandem cu o altă mișcare, Students for Justice in Palestine ("Studenți pentru dreptate în Palestina").

Gruparea aceasta este prezentă și activă în aproape 200 de universități americane. Organizațiile evreiești din Statele Unite au întocmit liste ale universităților în care aceste grupuri antisemite activează și mulți evrei au declarat că au fost agresați fizic ori verbal de studenții care aparțin mișcării BDS.

Sporadic, BDS organizează demonstrații ori conferințe antisemite în zile care coincid cu sărbătorile religioase evreiești. Cele mai active grupuri antisemite sunt la Universty of California și University of New York.

În ultimele săptămâni, palestinienii au emulat exemplul populației de culoare și au demarat mișcarea "Palestinian Lives Matter". E aproape cert că dacă se va produce o erupție anti-israeliană în aceste zile in Teritoriile Palestiniene, presa va intensifica antisemitismul.


Antisemitismul virulent e vizibil și la liderii de culoare din Statele Unite, în special musulmani. În martie 2018, o femeie de culoare din Brooklyn, membră a consiliului municipal, l-a acuzat pe "senatorul evreu din Brooklyn" că vrea să-i fure casa, fără a-l identifica după nume, ci doar după identitatea lui etnică.

Tot în 2018, Democratul Keith Ellison era singurul congresman musulman din Congresul Statelor Unite. Amic bun al antisemitului Farrakhan din Chicago, Ellison a declarat într-un interviu acordat în acel an publicației Mother Jones că "evreii albi europeni caută să exploateze toate minoritățile lumii" ("European white Jews are trying to oppress minorities all over the world")

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.