După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 2 iunie 2020

Peter Costea 🔴 Aprecieri pentru bisericile române din Chicago


Românii din toata lumea trebuie să fie mândri de cele două biserici române din Chicago care l-au înfruntat pe Goliat și l-au îngenunchiat. Aceste biserici sunt Elim Romanian Pentecostal Church (Pastor Cristian Ionescu) și Logos Romanian Baptist Church (Pastor Daniel Chiu). Ele s-au împotrivit, pe căi legale, primarului din Chicago, dar și guvernatorului statului Illinois, pentru că au refuzat să permită deschiderea bisericilor în Chicago și în stat.

Istoria lor și a pozițiilor lor ferme si biblice trebuie cunoscută și transmisă și altora pentru a fi cunoscută. Evenimentele s-au petrecut rapid. Au început cu aproximativ 2-3 săptămâni în urmă, când cele două biserici au practicat ceea ce în contextul drepturilor civile e cunoscut ca „civil disobedience”: opoziție, prin metode legale și civilizate, unor acțiuni ale autorităților cu care nu suntem de acord. Cele două biserici au deschis bisericile în ciuda interdicțiilor oficiale, afirmând că libertatea religioasă nu poate fi subminată ori îngrădită nici chiar în vreme de pandemie.

Au deschis bisericile în condiții sanitare și de siguranță: s-a menținut distanța între persoane, s-a limitat numărul persoanelor care au putut intra în biserică, s-au impus limite de vârstă, s-a impus condiția ca fiecare persoană sa poarte mască, și alte măsuri de precauție ca acestea. Cele două biserici au fost amendate, dar au dat autoritățile în judecată în tribunalul federal din Chicago.

Bisericile au pierdut prima runda a procesului, dar au făcut recurs la Tribunalul Suprem al SUA. Pe 29 mai, Curtea Suprema a Statelor Unite a suprimat cazul pe motivul că guvernatorul statului Illinois a permis deschiderea treptată a bisericilor în aceeași zi cu decizia Curții. În acest fel, cazul bisericilor din Chicago a devenit caduc („moot” în engleză). Acest termen (caduc) e folosit pentru situațiile când controversele între părți dispar pe parcursul procesului.

Cazul bisericilor române e extrem de important. Dacă ele nu lansau acțiunea în instanță, foarte probabil că guvernatorul din Illinois nu ar fi decretat deschiderea treptată a bisericilor. Bătălia purtată de două biserici române din Chicago a avut un rezultat pozitiv pentru toate bisericile și lăcașurile de închinare din Illinois.

Bisericile române trebuie apreciate și felicitate pentru curajul și tenacitatea lor. La fel pastorii lor. Dar, în aceeași măsură, și avocatul bisericilor: Horatio Mihet, avocatul româno-american care a reprezentat-o în instanță pe Kim Davis, funcționara din Kentucky care a refuzat să emită certificate de căsătorie cuplurilor homosexuale.

Învățătură pentru creștini: Dumnezeu poate realiza lucruri istorice prin oameni devotați valorilor și care au pasiune pentru valori și sunt gata să plătească orice preț pentru ele.

Învățătură pentru România: Restricțiile au fost relaxate începând din 1 iunie. Din nefericire, din lunga listă a locurilor care vor fi deschise treptat (restaurante, plaje, centre sportive etc.) lipsesc bisericile. Asta frustrează: politicienii secularizați ai României nu se gândesc la suflet si la nevoile noastre spirituale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.