vineri, 26 iunie 2020

Ambasada SUA la Moscova arborează steagul LGBTI odată cu referendumul de interzicere a căsătoriilor între homosexuali în Rusia


Ambasada SUA la Moscova a arborat joi steagul curcubeu al miscarii LGBTI pe cladirea sa principala din centrul capitalei ruse, in pofida legii care interzice promovarea publica a homosexualitatii in Rusia, relateaza agentia DPA.

Aparitia acestui steag pe sediul ambasadei americane coincide cu prima zi a referendumului la care cetatenii rusi sunt chemati la urne sa se pronunte, printre altele, si asupra interzicerii in Constitutia Rusiei a casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

"Drepturile LGBTI sunt drepturi ale omului. Drepturile omului sunt universale", a scris intr-o declaratie ambasada SUA la Moscova, care mai spune ca a arborat acel steag in cinstea aniversarii primei prezentari a acestuia la o parada gay, la San Francisco in anul 1978.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitry Peskov, a raspuns gestului ambasadei americane amintind ca ''orice situatie de propaganda a minoritatilor sexuale netraditionale in tara noastra este interzisa prin lege''.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.