După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

Suntem în construcţia unui site profesional, adaptat cerinţelor tehnologiei moderne

Angajăm redactori şi corespondenţi regionali şi din diaspora română

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

Pentru orice sugestie privind site-ul NewsNet Creştin, precum şi pentru angajare sau parteneriat, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com . Doamne-ajută!


Aici este locul unde îţi poţi promova eficient evenimentul. Scrie-ne pe adresa de e-mail newsnetcrestin@gmail.com!

joi, 21 mai 2020

Descoperire EPOCALĂ în Ierusalim: Noul complex găsit de arheologi datează din timpul lui Iisus Hristos

O echipă de arheologi israelieni a descoperit un sistem subteran unic, având o vechime de 2.000 de ani, cioplit în rocă, în apropierea Zidului de Vest din Ierusalim, a anunţat marţi Autoritatea pentru Antichităţi din Israel (IAA), citată de agenţia Xinhua.

Cercetătorii sunt de părere că acest complex, datat în perioada celui de-Al Doilea Templu din Ierusalim, a fost utilizat de locuitorii din acele vremuri, înainte de distrugerea oraşului şi a templului, în 70 e.n, scrie agerpres.ro.

Sistemul cioplit în piatră a fost acoperit în întregime de podeaua din mozaic alb a unui structuri publice monumentale construită la sfârşitul perioadei bizantine, în urmă cu circa 1.400 de ani, renovată în timpul califatului abbasid, cu circa 1.250 de ani în urmă, şi distrusă în perioada fatimidă, în secolul XI e.n.

Sistemul este compus dintr-o curte deschisă şi două camere aranjate pe trei niveluri, una deasupra celeilalte, şi conectate prin scări tăiate în rocă.

La intrarea în complexul realizat în stâncă, au fost găsite adâncituri menite să fixeze ferm balamalele şi şuruburile uşilor.

De asemenea, nişe rotunde şi pătrate au fost sculptate în pereţi, dar şi nişe triunghiulare, mici, concepute pentru lămpi cu ulei, dar şi fante alungite, pentru rafturi.

Arheologii au mai descoperit vase de gătit din lut şi o cană de piatră unică pentru siturile din perioada celui de-Al Doilea Templu.

În plus, a fost descoperit un fragment dintr-un qalal, un bazin mare de piatră folosit pentru a reţine apa, despre care se crede că ar avea legătură cu ritualurile de purificare.

Potrivit cercetătorilor, această importantă serie de descoperiri denotă faptul că acest sistem făurit în piatră era menit pentru utilizare zilnică şi aduce informaţii cu privire la viaţa locuitorilor oraşului antic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.