După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 16 mai 2020

Cristian Ionescu 🔴 DA, dar...

If you reopen, will they come? Dacă redeschizi biserica, vor (re)veni?…
Răspunsul meu este simplu și complicat: Da, dar…
Și acest dar depinde de trei condiții esențiale care vor determina DA-ul de dinaintea lui!
În primul rând, DA, dar nu prea târziu! Unii ne acuză că demersul nostru a fost prea devreme! Încă o lună două și era mai ușor! Fals!
Două luni sunt un timp foarte îndelungat și suficient pentru schimbarea unor mentalități și sentimente.
Fără o redresare în forță, cele de dinainte pot fi înlocuite permanent cu altele și nu înspre bine!
Din acest moment, fiecare zi de Duminică fără îmbrăcămintea de Duminică, fără mers la adunare – da, mersul la și de la adunare este o rutină esențială a serviciului de închinare – fără statul la un loc în adunare, fără PROGRAM!, fără toate acestea, rezultatul final nu este un altfel de biserică ci deloc!
Dacă cineva s-a poticnit în… program, menționez că pentru mine înseamnă rânduială și nu harababură, competență și nu indolență, pregătire și nu mediocritate, respect și nu bădărănie!
A redeschide (prea) târziu înseamnă a fi în pericolul de a nu mai avea ce redeschide!
În al doilea rând, DA, dar nu oricum! Sunt vremuri de confuzie și incertitudine! Oamenii încep să priceapă că s-ar putea să fi fost omorât virusul odată cu pacientul!…
Totuși, asta nu înseamnă că, în virtutea instinctului cu care i-a înzestrat Dumnezeu, oamenii nu doresc să se ferească de contaminare, îmbolnăvire și poate mai rău!
Iată de ce trebuie înțeles că reintrarea în normal trebuie însoțită de măsuri stricte de precauție pentru a liniști cugetele oamenilor. De asemenea, cu răbdare, trebuie creat un proces de reintegrare treptată.
În al treilea rând, DA, dar nu fără credință! Auzim peste tot de știință, de savanți, de pericole și de remedii! Hai să îi luăm ca fiind de bună credință și să acceptăm că ar putea fi bine intenționați!
Când însă credincioșii își asumă riscuri doar pentru supraviețuirea trupului, dar în același timp își riscă sufletele și veșnicia, acest lucru este nici mai mult nici mai puțin decât o lepădare de credință!
Așa că, ACUM!, cu precauțiile de rigoare și curajul credinței, înapoi la biserică!
Cristian Ionescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.