După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 16 aprilie 2020

Marcel Vela, un pas înapoi: Acordul MAI-BOR a fost modificat - Slujbele de Paște, oficiate fără participarea credincioșilor

Acordul încheiat de Ministerul de Interne cu Biserica Ortodoxă a fost modificat, astfel că oamenii nu vor putea lua parte la slujbe nici în incinta, nici în afara bisericilor, pâinea sfințită va fi împărțită de voluntari ai bisericii, ci nu de polițiști, așa cum era inițial, în timp ce Lumina va fi distribuită în noaptea de Înviere tot de clerici și voluntari "în pragul casei sau la fereastră, fără ca oamenii să iasă în stradă". Anunțul a fost făcut miercuri seară de către ministrul de Interne, Marcel Vela, după ce acordul inițial a stârnit controverse în spațiul public, inclusiv șeful statului cerând revenirea asupra acestuia.

Vela a susținut declarația de presă la sediul Guvernului, fiind îmbrăcat la costum, și nu în geaca de piele în care apare de fiecare dată de la sediul MAI, de la instaurarea stării de urgență în România.

Marcel Vela a spus că acordul cu BOR a fost modificat "în urma discuțiilor și îngrijorărilor din spațiul public legate de riscurile epidemiologice în creștere pentru perioada următoare", fără a face referire la solicitarea președintelui de revizuire a acestei înțelegeri cu Biserica.

El a precizat că noul acord a fost convenit în urma unei alte discuții cu Patriarhul Daniel.

Noile prevederi ale acordului MAI-BOR sunt că slujbele de Paşte se vor desfăşura fără participarea credincioşilor, așa cum prevăd ordonanțele militare, iar pâinea sfințită (Paştile) și Lumina sfântă vor fi distribuite la locuințele oamenilor de către clerici şi voluntarii din parohii, în zilele de vineri şi sâmbătă şi în prima zi de Paşte, la solicitarea credincioșilor.

Practic, clericii din fiecare parohie, însoțiți de până la 5 voluntari, vor merge din casă în casă pentru a împărți pâinea sfințită și Lumina, în noaptea de Înviere. Singura modificare față de acordul inițial cu BOR este că în această misiune nu mai sunt angrenați polițiștii. De menționat că una din ordonanțele militare prevede deplasarea în grupuri de cel mult 3 persoane.

Vela a susținut că oamenii vor primi pâinea sfințită sau Lumina "din pragul casei ori de la fereastră, fără a ieși în stradă".

Textul noului acord semnat de ministrul de Interne, Marcel Vela și de Patriarhul Daniel:

Continuarea pe www.hotnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.