marți, 7 aprilie 2020

Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni, despre declarațiile iresponsabile ale lui Adrian Porumboiu!

Comunicat,

Acum când scriu aceste câteva rânduri județul Suceava traversează o criză profundă. În astfel de vremuri suntem cu toții preocupați pentru a găsi o cale de salvare. Am învățat din experiența nedorită a comunismului că minciuna, dezinformarea, comunicarea publică inexactă pot amplifica durerea și întârzia vindecarea societății. Așadar pentru ieșirea din criză este necesară cultivarea adevărului și comunicarea publică responsabilă.

Comuna Dumbrăveni din jud. Suceava are o populație de 9890 de locuitori, 2000 de copii la școală, dar și 12 lăcașuri de cult ale diferitelor confesiuni religioase. O parte însemnată a comunei o reprezintă comunitatea de neoprotestanți care numără aproximativ 3000 de cetățeni. În calitate de primar al comunei am avut consultări cu Părintele Protopop Doru Ionel Budeanu și pastorii bisericilor neoprotestante. În premieră națională Primăria Dumbrăveni împreună cu pastorii a hotărât suspendarea oricărei întruniri în cadrul lăcașurilor de cult încă din data de 10.03.2020 tocmai pentru a împiedică răspândirea noului Corona Virus, dar mai ales pentru protejarea populației.

Am luat act cu mâhnire de declarațiile hazardate și nedocumentate ale domnului Adrian Porumboiu cu privire la criza medicală din jud. Suceava. Acest tip de declarații iresponsabile, nefundamentate pe vreo expertiză, pot leza populația și așa greu încercată dar, mai grav, pot genera clivaje sociale nedorite. Prin urmare cerem domnului Adrian Porumboiu să retracteze declarațiile neadevărate făcute postului „Telekom Sport” și să adreseze scuze comunității neoprotestante!

Considerăm că solidaritatea, adevărul și efortul comun trebuie să fie răspunsul în fața acestei epidemii.

Cu deosebită considerație,
Ioan Pavăl,
Primar Comuna Dumbrăveni, jud. Suceava

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.