După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 10 martie 2020

Christian Dragomir ✡ 𝓗𝓪𝓰 𝓟𝓤𝓡𝓘𝓜 𝓢𝓪𝓶𝓮𝓪𝓬𝓱‼️


Purim-ul este una din sărbătorile preferate. Și asta nu datorită humentash-ului cât semnificației profetice pe care aceasta o are în plan biblic dar și în plan personal… Se împlinesc opt ani de la momentul ieșirii din spital a Teodorei cu sănătatea organică restaurată complet… deși Haman-ul nostru (trisomia 18) a vrut altceva. Era chiar în ziua de Purim iar noi, am primit acest cadou numit Teodora (Darul lui Dumnezeu) ca fiind humentash-ul trimis de Domnul pentru noi!

Deși nu este una din sărbătorile poruncite de Dumnezeu în Leviticul 23, totuși Purim-ul are o semnificație deosebită în care Dumnezeu este implicat din plin. Cartea Estera conține detalii pe care merită să le cunoaștem pentru a avea o înțelegere mai profundă a modului în care Dumnezeu lucrează.

Tema sărbătorii Purim este supraviețuirea providențială a poporului evreu în ciuda diferitelor încercări ale dușmanilor lor de a-i distruge. Prin urmare Purim, ca și Pesah-ul (Paștele) de altfel, este o celebrare a eliberării și credincioșiei Domnului, Dumnezeul lui Israel, față de poporul Său. Ironia teribilă a anti-semitului este aceea că acesta este spânzurat folosindu-se propria-i funie. Personajul tragic al lui Haman reprezintă prototipul biblic al tuturor celor care refuză să accepte dragostea lui Dumnezeu pentru poporul Său…

Purim, spre deosebire de Pesah, sărbătorește ”ascunderea” acțiunilor lui Dumnezeu. Nu este vreo întâlnire dramatică a unei manifestări supranaturale de putere, vreo despărțire a Mării Roșii sau vreo judecată cataclismică în legătură cu Purim. Acest lucru este sugerat de numele cărții Estera însuși, ”Megillat Ester”, întrucât cuvântul megillah (”sul”) este înrudit cu cuvântul giluy (”revelație/descoperire”), iar numele Estera este înrudit cu cuvântul ”hester” care înseamnă ”ascundere”.
Expresia ”hester panim” înseamnă ”ascunderea fețelor” și e folosită adesea când se discută despre rolul lui Dumnezeu în cartea Estera. Planul lui Dumnezeu este împlinit pas cu pas, chiar dacă e ascuns în lumea ”naturală” a ființelor umane și a alegerilor lor.

Purim este o sărbătoare care celebrează victoria lui Dumnezeu asupra forțelor întunericului și prevestește cum ”Răul - Antihristul” va încerca în vremurile sfârșitului să ”asimileze” toată omenirea într-o ”Nouă Ordine Mondială” - (Daniel 9:27 ”...va face un legământ trainic cu mulţi, timp de o săptămână, dar la jumătatea săptămânii va face să înceteze jertfa şi darul de mâncare …”, Apocalipsa 13:7-8 ”I s-a dat să facă război cu sfinţii, şi să-i biruiască. Şi i s-a dat stăpânire peste orice seminţie, peste orice norod, peste orice limbă şi peste orice neam. Şi toţi locuitorii pământului i se vor închina …” ) - , reîncercând să distrugă poporul evreu în timpul zilelor de pe urmă. Antihristul însă, va fi distrus de propriile-i șiretlicuri și nimicit de ”suflarea gurii lui Dumnezeu” (2 Tes.2:8 ”…atunci se va arăta acel Nelegiuit pe care Domnul Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale, şi-l va prăpădi cu arătarea venirii Sale”).

Într-adevăr, a doua venire a Domnului va fi considerată împlinirea finală a Purim-ului! Din acest motiv, sărbătoarea are un mesaj profetic puternic care prevede sfârșitul glorios al acestei ere.

De Purim ne amintim cum poporul evreu a scăpat din planul diabolic al lui Haman de a-i distruge, deși oricare altă zi care este marcată de o eliberare specială a lui Dumnezeu, poate fi privită ca un Purim ”personal” sau ”comunitar”.
Un Haman al zilelor noastre, care amenință cu panica și moartea, poate fi considerat și acest coronavirus. Să nu uităm însă: Dumnezeu este în control iar cei ce se încred în El, sunt și vor fi protejați la umbra aripilor lui Dumnezeu (Psalmul 91).

Cea mai importantă eliberare însă, pe care o avem, vine din faptul că am fost eliberați din robia păcatelor noastre iar această eliberare, ne oferă adevărata pace cu Dumnezeu (Romani 5:1 ”…fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos”). Astfel, ziua în care Domnul s-a adus pe Sine ca jertfă pentru păcat, reprezintă cel mai mare Purim, dat fiind faptul că prin intervenția Lui plină de iubire, suntem eliberați pe veci din mâinile dușmanului nostru.

Iehi șem Adonai mevorach: ”Binecuvântat să fie Numele Domnului.” Hag Purim Sameach! 🙏 

Christian Dragomir

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.