După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 8 ianuarie 2020

Interesul superior al copilului din punctul de vedere al instanțelor internaționale

Interesul superior al copilului este un concept direct derivat din dreptul internațional și își propune să așeze interesul copilului la vârful considerațiilor, ori de câte ori soarta, drepturile și libertățile copilului ar putea fi afectate de o anumită decizie. Această noțiune este corectă dar, la fel ca toate noțiunile fundamentale și generale, ridică multiple dificultăți de interpretare, în special în instanțele naționale și internaționale.
Interesul superior al copilului este un concept direct derivat din dreptul internațional, în special din Convenția privind drepturile copilului. Această noțiune își propune să așeze interesul copilului la vârful considerațiilor, ori de câte ori când soarta, drepturile și libertățile copilului ar putea fi afectate de o anumită decizie.
Referirea și deferența față de interesul superior al copilului este destinată în mod adecvat să împiedice ca inferioritatea naturală a copiilor față de adulți să permită și să justifice exercitarea unei puteri arbitrare asupra lor. Considerarea inegalității dintre copii și adulți este cauza recunoașterii acestei noțiuni fundamentale; nu are scopul de a șterge această inegalitate, ci de a împiedica să fie prejudiciabilă pentru copil, interesul copilului fiind acela de a crește armonios pentru a deveni un adult împlinit.
Această noțiune este corectă dar, la fel ca toate noțiunile fundamentale și generale, ridică multe dificultăți de interpretare. Acestea sunt câteva dintre dificultățile pe care le voi discuta în ceea ce privește interesul copilului după (I) și înainte de (II) nașterea sa și chiar înainte de concepție (III).
Continuarea pe www.culturavietii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.