După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 21 ianuarie 2020

Încă un obiectiv atins pe agenda LGBT: Biserica Catolică din Franţa recomandă pentru botez formulare «fără gen» în care dispar cuvintele „mamă”, „tată”, „fiu” sau „fiică”...

O mica revoluţie în Biserica franceză ar putea vedea lumina zilei. Dornică să se adapteze la evoluțiile din societate, Conferința Episcopilor din Franța a recomandat noi formulare de botez, dezvăluie Le Figaro. Formulare în care dispar cuvintele „mamă”, „tată”, „fiu” sau „fiică”. Acte care sunt departe de a fi unanime conform cotidianului, care precizează că multe dioceze nu sunt dispuse să accepte aceste formulare «fără gen».

Într-o scrisoare trimisă în urmă cu un an, dar dezvăluită recent, bilunarul catolic "L'Homme nouveau" descrie problemele cu care se confrunta cancelariile eparhiale in elaborarea acestor acte. "Copiii nu pot fi considerați responsabili pentru situația părinților lor" subliniază episcopul Joseph de Metz-Noblat, episcopul de Langres, în scrisoarea sa. El a adăugat că noua formă propusă este o „declarație simplă a statutului familiei, nu o judecată morală”.

In scrisoarea sa, episcopul se justifica în faţa îngrijorării. “A nu marca “fiul sau fiica” nu va înlătura filiația”, dar are grijă de a spune că este “doar o propunere”. De asemenea, menționează că nemenționarea „tatălui și mamei” nu împiedică adăugarea lor mai tîrziu. "E mai bine să adaugi decât să ştergi! Nu este vorba numai de a ne adapta la cazul cuplurilor de acelaşi sex: putem avea, de exemplu, cazul unei tutore..."
În ton cu epoca sa, sau prea reformist? Părerile sunt împărţite. Asociaţiile de homosexuali au salutat acest pas înainte, dar în anumite dioceze, în care a fost dezbătută problema, s-a decis păstrarea vechilor formulare.



▲▲TOPUL ZILEI al celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.