După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 29 ianuarie 2020

Harta lui Trump, Israelul lui Dumnezeu sau când profeția bate geografia (despre identitate)


E miezul nopții, 28 spre 29 ianuarie 2020.
Eram acuma seara cu soția în fața Spitalului Militar, unde m-am dus să mă întâlnesc cu cineva care mi-a adus o carte de la Chișinău.
Ne-a prins ora 19.00 când Times of Israel transmitea direct din Statele Unite prezentarea  Planului de Pace propus de Donald Trump pentru Israel și „Palestina”.
Am stat în mașină mai bine de o jumătate de oră și ne-am uitat pe telefon la Trump și Netanyahu cum se bucurau ca doi copii de planul de pace prezentat.
A apărut pe net și o hartă, asta:

Sunt cel puțin 4 elemente noi:
1. Anexarea văii Iordanului
2. Anexarea tuturor așezărilor din Iudeea și Samaria
3. Un tunel care să lege Gaza de „Iudeea” (zona Hebron), e vorba de 35 de km distanță
4. Câteva zone în Neghev, „donate” palestinienilor, una ca zonă industrială, cealaltă ca zonă agricolă
Drumuri, poduri, treceri, treversări, ziduri, enclave, astea deja sunt vechi, oricine a fost în Israel, le-a văzut.
Dar le-a „văzut” și cine a citit Biblia, pe vremea Domnului Isus era la fel („trebuia să treacă prin Samaria„), era la fel pe vremea patriarhilor, era la fel pe vremea împăraților.
Mă uitam astă-seară cât de singuri erau cei doi: americanul Trump cu evreul Netanyahu și mă gândeam cum o lume întreagă urăște acest plan, urăște Israelul, urăște America chiar, și cum urăsc Israelul mai ales oamenii a căror identitate a fost deformată de „educația” atee, să se creadă că descind din maimuțe și că toți oamenii suntem turme în conflict.

Păi, dacă descindem din maimuțe, atunci avem drept geografic asupra locului pe care stăm, aceasta este legitimitatea proprietății noastre, avem drept asupra pământului pe care-l ocupăm, asupra pomilor pe care ne cățărăm, asupra movilelor pe care ne urcăm….și ne lăudăm, că noi am fost primii acolo.

Și nu care cumva să îndrăznească vreun alt descendent să ne vrea movila, nu, nu….

Dar pentru că nu ne tragem din maimuțe, pentru că am fost creați direct oameni, și deștepți, și compleți, și pentru că Tatăl nostru ne-a lăsat o carte, identitatea noastră nu este dată de turma în care ne luptăm, nici de movila pe care ne-am urcat, nici de locul geografic unde ne-am născut.

Identitatea noastră este definită de Dumnezeu.

Granițele popoarelor, Dumnezeu le întinde și El le retrage.
Din El ne tragem și noi, iar dacă credem Cuvintele Lui, suntem copiii Lui.
Fiii ai lui Avraam sunt cei ce au credință.
Personal mă socotesc descendent al lui Avraam, am credința lui Avraam, credința aceea care l-a făcut să peregrineze întreaga viață ca străin printr-o țară care nu era a lui, știind bine că sămânța lui, urmașii lui, la multe generații după el, vor stăpâni acel pământ.

După 3000 de ani profeția se împlinește exploziv.
Cine citește Biblia și privește știrile, crede și vede.
Se împlinește profeția din Ezechiel 37, „oasele” s-au adunat și sunt o mare oștire.
Se împlinește Ezechiel 38, munții lui Israel nu mai sunt pustii, se împlinește Ieremia, când vânătorii îi vânează pe evrei, se împlinesc profețiile Bibliei, rânduleț cu rânduleț.
S-a împlinit profeția din Daniel, că după 2300 de ani de când s-a bătut un Țap cu un Berbece, sfântul locaș va fi curățat.
Asta am văzut eu astă-seară pe telefon stând în mașină cu soția și am dat dreptate lui Netanyahu care a spus deja a nu știu câta oară: trăim vremuri profetice.

Citeam zilele trecute cum evreii din Ucraina fug în Israel, fugăriți de război, cum evreii din Franța pleacă în Israel datorită antisemitismului islamic etc. etc.
Aceste lucruri, extinderea și întărirea Israelului, exodul evreilor spre Israel, ura lumii, nu se întâmplă pentru că vrea Trump sau pentru că evreii au bani, ci pentru că Dumnezeu a profețit și a planificat să fie așa.

Unde este sufletul tău în toată ecuația asta istorică și geografică?

La ce te raportezi, cine ți-a scris buletinul de identitate, profeția sau geografia?
Ești al lui Dumnezeu, cuvântul lui te ghidează, sau ești al obiectelor din jur, al celor pe care le ai sau al celor pe care le dorești și pentru care tragi și lupți.
Nu cumva ai o viziune de 2 metri cubi, mărginită strict de materie?
Cercetează-te!
Crezi cuvântul lui Dumnezeu, vezi în știri și evenimente împlinirea profețiilor, Îl aștepți pe Domnul Isus?
Cum stai cu cugetul?
Te silești să fi găsit „înaintea Lui fără prihană, fără vină și în pace„?

Orice criteriu de atașament și orice formă de apartenență îți pot oferi o senzație de protecție cam ca și cea oferită de fiecare din cele două turme de maimuțe din filmul de mai sus (mai ales când este și un conflict) dar identitatea ta nu este acea ambiție și râcă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.