După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 12 decembrie 2019

Peter Costea 🔴 Judecători netrebnici?


Pentru majoritatea dintre noi, judecătorii sunt oameni aparte. Morali, impecabili, incoruptibili, orbi când e vorba de dreptate, imparțiali. Deasupra noastră privind virtuțile. Acest lucru, însă, este un mit.

Judecătorii zilelor noastre au devenit o amenințare la adresa democrației și a statului de drept. Îmbrăcați în robe negre, ei ne spun de la podium, stând jos, iar noi stând în picioare în fața lor, că datoria lor este să protezele constituția, statul de drept, democrația și drepturile noastre. Dar uită să recunoască faptul că autoritatea supremă în societate suntem noi, oamenii de rând, milioanele de cetățeni cu drept de vot care deținem autoritatea supremă să ne decidem soarta, la nivel colectiv și direcția societății în aspectele ei principale.

Cuvintele acestea nu-mi aparțin doar mie. Am formulat aceste opinii de mai mulți ani încoace și cu cât practic mai mult avocatura, cu atât îmi dau seama și mai mult de acuratețea acestui adevăr.

Poate vi se par radicale aceste rânduri, dar un număr tot mai mare de avocați, politicieni, dar și judecători, au ajuns la aceeași concluzie. Ne confruntăm cu o tiranie a judecătorilor. Vocea cea mai eminentă care a enunțat aceste lucruri a fost Antonin Scolia, judecător în tribunalul suprem american până acum trei ani.

Și-a expus aceste vederi în decizia lui dizidentă din iunie 2015, care a recunoscut un drept la căsătoriile homosexuale în America. Cine suntem noi, judecătorii, zicea el, să decidem soarta celei mai importante instituții sociale umane? Suntem oare noi, judecătorii, mai capabili ca cetățenii de rând să decidem soarta acestei practici atât de radicale și fără precedent în istoria lumii? Categoric NU, spunea el.

În nici un alt domeniu nu e reliefată mai bine tirania judecătorilor ca în domeniul drepturilor omului. Au sprijinit revoluția sexuală și i-au dat glas. Au recunoscut un drept la avort, pornografie, prostituție, iar acum la căsătorii homosexuale. Fără ca noi, majoritatea, să putem decide soarta acestor fenomene.

Iată, însă, că un fost judecător de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului / CEDO, Bostjan Zupancic, vine în sprijinul pozițiilor noastre. Timp de 18 ani a fost judecător la CEDO, între 1998 și 2016. Recent a dat un interviu privind „guvernul judecătorilor", care a fost tradus în limba română și publicat de colegii mei de la Cultura Vieții.

Vă recomand să citiți interviul în întregime: www.culturavietii.ro

Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.