După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 21 noiembrie 2020

Daniel Fodorean 🔴 Dorian Negoi - Amintirea unui evanghelist

 

Astăzi, trupul neînsuflețit a lui Dorian Negoi va fi depus în mormânt, la doar 47 de ani. Am pierdut nu doar un student al Institutului Teologic Baptist din București, ci și un lucrător pasionat de evanghelizare pe care îl cunosc de peste 25 ani. 

După ce am ajuns în Constanța (1994), nu mai știu exact momentul în care l-am întâlnit pe Dorian, dar știu că era implicat în județul Constanța cu echipa de evanghelizare “Alege Viața”, și  în acest context a ajuns și la Biserica de la Km.4, astăzi Biserica “Golgota”, pe care o păstoream. Nu știu exact dacă a început să participe la primul grup de bărbați care l-am inițiat în 1995 pentru lucrarea de plantare de biserici în Dobrogea, dar știu că în anul 1995 împreună cu misionarul Nicu Omuț am organizat primul botez în lacul Nuntași, unde am botezat-o pe bunica lui Dorian, ea fiind al doilea credincios baptist, după Dorian din satul Istria. În timpul facultății a fost implicat în evanghelizarea printre studenți, astfel că, după ce a terminat facultatea, am căutat resurse financiare și l-am angajat misionar al Comunității Bisericilor Baptiste din Constanța, responabil cu lucrarea cu studenții. 

Era pasionat de a prezenta Evanghelia celor care nu aveau o relație personală cu Domnul Isus și folosea orice ocazie pe care Dumnezeu i-o oferea. Așa s-a întâmplat și când, după facultate, a fost luat în armată, stagiul militar făcându-l la unitatea de la Mihai Kogălniceanu. Încă de la încorporare a început să vestească  Evanghelia celorlalți soldați, el mereu având broșura “Alege Viața” cu el, iar superiorii militari văzând lucrul acesta, cât și auzind că a terminat facultatea de Istorie Arheologie, ei confundând cuvântul Arheologie cu Teologie, i-au spus să se ocupe de cele spirituale în cadrul unității pentru că ei nu aveau o opinie prea bună despre preoții care venau acolo. 

Pe lângă evanghelizarea personală pe care o făcea, prima “misiune” primită de la conducerea unității militare a fost să țină slujba cu ocazia sărbătoarii religioase  “Constantin și Elena”. A încercat să se scuze în fața lor, motivând că nu este un slujitor hirotonist, că el are alt mod de a ține slujbele reiligoase, dar ei nu au acceptat nici o scuză, ordonându-i să țină slujba religioasă. În ziua de sărbătoare toți soldații și ofițerii au fost adunați pe platoul unității la slujba de Constantin și Elena. Dorian le-a vorbit, mai întâi despre Constantin și Elena, aspecte istorice, iar apoi le-a vorbit despre Isus Christos care i-a schimbat viața.  

Implicarea lui a continuat cu alte evenimente religioase în tot acestă perioadă a stagiului militar și în care el l-a predicat pe Christos de fiecare data. Câțiva ofițeri l-au rugat să vina la sfințirea casei lor. M-a sunat să mă întrebe ce să facă. L-am sfătuit să transforme și aceste invitații în oportunități de mărturie a Evangheliei. S-a dus în casa acestor persoane le-a citit pasajul biblic despre casa zidită pe stâncă și casa zidită pe nisip și le-a vorbit despre Christos ca temelie a vieții unui om și s-a rugat pentru casa lor și pentru familia lor. 

Cea mai îndrăzneață acțiune a lui ca misionar a fost când preotul de la Istria, care avea mai multe parohii, l-a rugat, într-un an, să țină predica la slujba de înviere la Istria pentru că el era în același timp la slujba de înviere la o altă parohia. Dorian cu bucurie a acceptat invitatia de a predica în Biserica Ortodoxă de la Istria despre Învierea Domnului Isus Christos. 

Aș putea continua cu alte mărturii despre lucrarea misionară pe care Dorian a făcut-o. A fost implicat în evanghelizare cu organizația “Alege Viața”, în lucrare cu studenții, a predat religie în anumite școli din Constanța și Năvodari, a fost implicat în lucrarea în închisori și în lucrare Bisericii Baptiste Maranata din Năvodari.

A fost de multe ori “o piatră tare”, dar am văzut cum Dumnezeu l-a schimbat treptat. Peste orice imperfecțiune am văzut pasiunea unui om pentru Christos și mărturia despre El. Dorian a întruchipat în viața lui spusele apostului Pavel “fă lucrul unui evanghelist”. Ne rugăm pentru Monica, soția lui, și pentru băieții lui care rămân în urmă. Mângăierea Domnului să fie peste întrega familie.

Daniel Fodorean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.