După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 25 noiembrie 2019

Peter Costea 🔴 „O Românie ca afară!” Chiar?


Acesta a fost sloganul unor partide la europarlamentare. Este un slogan care generează tracțiune electorală și atrage atenția, mai ales la tineri. Ne întrebăm, însă, ce înseamnă acest slogan și dacă într-adevăr ne dorim o Românie „ca afară”.

În multe privințe, occidentalii, și mai ales creștinii care trăiesc în Occident, ne invidiază pentru că România nu a ajuns în stadiul de degradare morală care e atât de vizibil în Occident. În acest sens, ei și-ar dori „o Olanda ca afară” sau „o Olandă ca odinioară”.

Astăzi vă dau un exemplu concret, desemnat să ne amintească de faptul că nu tot ce e „afara” e bun și că „nu orice zboară se și mănâncă”. Este vorba de panta alunecoasa și incontrolabilă a Olandei privind degradarea valorii vieții: Eutanasia.

Conform unui sondaj de opinie care a cuprins 3600 de persoane și publicat săptămâna trecută, 55% dintre olandezi susțin legislația care să le permită să-și pună capăt zilelor, fie prin suicid asistat, fie prin eutanasie. E vorba de categoria oamenilor care „simt că au ajuns la capătul vieții” („a narrow majority of the Dutch support the introduction of assisted suicide for people who feel their life is at an end”).

Iată încă un exemplu care contravine valorii creștine conform căreia „Dumnezeu a dat (viața) și Dumnezeu a luat (viața)”. Doar 33% dintre respondenți au afirmat că o astfel de opțiune nu trebuie pusă la dispoziția oamenilor.


87% dintre olandezi sunt de acord cu eutanasia și suicidul asistat, iar cei care se opun sunt, în marea lor majoritate, musulmani (ați citit corect) și protestanți conservatori. 75% dintre olandezi agreează cu eutanasierea copiilor cu boli terminale. Liberalii olandezi intenționează să introducă legislație care să permită olandezilor să se sinucidă ori să-și pună capăt vieții, la cerere, după vârsta de 75 de ani.

Pe ce motiv? Simplu, pentru că au ajuns la această vârstă.
Olanda a legalizat eutanasia în 2002 pentru persoanele „suferinde”, dar numai cu acordul medicilor. În prezent, 4% din olandezii care mor anual își curmă viața prin eutanasie ori suicid asistat.

Din 2002 încoace, condițiile în care eutanasia e permisă au fost relaxate, iar unii medici care își eutanasiază pacienții chiar dacă nu sunt îndeplinite condițiile legale, nu sunt inculpați.
Pentru creștini, viața este valoarea supremă. Dumnezeu ne-o dă în dar și doar El o poate lua. Pentru secularism, însă, noțiunea de viață a fost răsturnată cu capul în jos: oamenii decid cine se naște (adică au șansa să nu fie avortați) și tot ei decid cine poate fi ucis legal, prin eutanasie ori suicid asistat, înainte de moartea naturală.

Acesta, însă, e doar începutul. Se discută, tot în Olanda, adoptarea unei obligații pentru cei în vârstă ori suferinzi să se sinucidă de la o anumită vârstă (de la 75 de ani în sus), pentru a nu mai fi o povoară pentru generația tânără.

Peter Costea

Vezi și alte articole pe tema eutanasiei:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.