După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 12 noiembrie 2019

Emanuel Conţac 🔴 În turul al doilea al prezidențialelor evanghelicii români se vor împărți în trei categorii...


E ultima postare pe teme electorale și apoi mă întorc la Biblie, unde dezbaterile pe traducere și revizuiri sunt mai puțin furtunoase.

Vestalele despletite ale progresismului integral își smulg avan părul, jelind înfrângerea usturătoare a lui Dan Barna și căutând în curtea vecinului țapul ispășitor care este chiar sub nasul lor. USR trebuie să-și facă un examen de conștiință serios, fiindcă a avut o companie slabă, cu rezultate previzibile pentru cine a avut ochi de văzut și urechi de auzit.

Vina pentru dezastru revine exclusiv USR-ului. Un mare om din Antichitate spunea că nu e deloc înțelept să-i faci pe alții răspunzători pentru nefericirea proprie.

Theodor Paleologu a avut un rezultat apropiat de scorul PMP și sper că va merge mai departe în linia liberal-clasică (deschisă față de creștinism) pe care a adoptat-o.

În turul al doilea al prezidențialelor evanghelicii români se vor împărți în trei categorii.

O parte din votanți va merge pe mâna lui Iohannis, după ce va fi pus în balanță plusurile și minusurile președintelui. Iohannis a dat semnale mixte în cei cinci ani, ba luându-se de brăcinari cu PSD-ii, mergând peste ei la ședințe de guvern și criticându-i în parlament, ba acceptând tot soiul de formule care s-au dovedit toxice pentru România. În final, faptul că PNL & Co au debarcat guvernul constituie o bilă albă pentru Iohannis, adept al proverbului indian care spune: „Așază-te pe malul apei și așteaptă. Leșul inamicului tău nu va întârzia să apară”. La capitolul plusuri ar conta receptarea lui bună pe plan extern, faptul că știe limbi străine și că e înalt. La capitolul minusuri: a strălucit prin absență, a evitat dezbaterile. Când a deschis gura, a alienat o parte din publicul evanghelic cu declarațiile despre referendumul CpF. În fine, există un public conservator care va trece peste acest, votând pragmatic Iohannis, ca „rău mai mic”.

(2) Un alt segment electoral va vota cu Viorica Dăncilă, „femeie și mamă”. Pentru acest grup de votanți, doamnă Dăncilă face figură de femeie credincioasă „în felul ei”. Ce nu știu sau ignoră acești alegători este că în timpul mandatului de europarlamentar, în 2015, Viorica Dăncilă a votat cu ochii închiși raportul colegului Pier Antonio Panzeri, care îndemna statele membre să reflecteze asupra recunoașterii căsătoriilor sau a parteneriatelor civile între persoane de același sex. (În paranteză fie spus, același raport a fost adoptat și de alte matroane cu greutate ale politicii românești: Maria Grapini, Norica Nicolai, Claudia Țapardel). După cum am văzut și în campania pentru primul tur, există pastori dispuși să o evoce pozitiv pe doamna Dăncilă în context bisericesc. Mulți însă o vor vota nu pentru presupusele ei calități, ci ca alternativă la Iohannis, perceput ca promotor al ideologiilor progresiste prin care se caută redefinirea instituției familiei.

(3) În fine, un alt segment electoral nu va vota, preferând paradigma non-implicării. Mulți dintre membrii acestui grup vor invoca suveranitatea divină „care urcă și coboară pe împărați”. Ca nu cumva să-și încarce conștiințele slabe (nu sunt ironic, ci vorbesc în limbaj paulin), votanții din această categorie nu vor vota nici Iohannis, nici Dăncilă. Pentru exponenții taberei apolitice, nu poate exista nicio legătură între Hristos și Belialul politic (în oricare dintre variantele lui). Cu o asemenea viziune îngustă, contactul dintre acest grup și spațiul social mai larg se va micșora vizibil. Refuzând să participe la jocul electoral, evanghelicii apolitici se vor simți ostracizați de cei care nu au probleme să participe la al doilea scrutin și să voteze un candidat sau altul. Reversul ostracizării va fi un anumit sentiment de superioritate spirituală al taberei apolitice („noi suntem cei puțini și drepți care nu intrăm în mocirla politică, nu ne amestecăm cu lumea, nu votăm candidați compromiși”).

Emanuel Conţac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.