După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 17 octombrie 2019

✡ Mii de creștini se adună la Ierusalim cu ocazia Sărbătorii corturilor 2019

Aproape 100 de națiuni se întâlnesc în Israel pentru a 40-a celebrare anuală a Sukkot
Mii de creștini au venit din toată lumea în Ierusalim pentru a lua parte în această săptămână la celebrarea anuală a Sărbătorii corturilor, sponsorizată de International Christian Embassy Jerusalem („Ambasada creștină internațională din Ierusalim, sau ICEJ). În ultimii 40 de ani, sărbătoarea a fost cea mai mare întâlnire a turiștilor creștini în Israel în fiecare an, 5000 de creștini reprezentând aproape 100 de națiuni sunt aici pentru ediția 2019.
Festivitățile care au loc pe parcursul întregii săptămâni au fost demarate duminică seara (13 octombrie) cu masa tradițională în aer liber și un concert la oaza En Ghedi, de-a lungul țărmurilor Mării Moarte. Programul muzical a fost susținut de artiști creștini israelieni din partea locului, precum și de cântăreți din toată lumea.
Seara a culminat cu un mesaj inspirațional din partea fratelui Yun, un lider al bisericii subterane din China între anii 1980 și 1990, care a fost nevoit să fugă din țară după ce a fost închis în mod repetat fiindcă a predicat Evanghelia. Astăzi este un evanghelist care călătorește diverse țări și este recunoscut pentru cartea „Omul ceresc”.
În mesajul lui, fratele Yun a povestit experiențele prin care a trecut ca lider al unei rețele de biserici din China mari, dar persecutate, precum și despre implicarea în prezent în mișcarea „Înapoi la Ierusalim”. A împărtășit cum, în ziua evadării miraculoase din cea mai bine păzită închisoare chineză de maximă securitate, Dumnezeu i-a spus: „Închisoarea e realitatea, dar eu sunt Adevărul”.
A asemănat evadarea sa din închisoare cu învierea din morți a lui Lazăr. „Dacă Domnul intervine în persecuțiile și provocările tale, atunci totul este posibil... De fiecare dată când eram în cele mai joase puncte ale vieții mele, Dumnezeu mi-a zis: 'Să nu îți fie teamă, încă te iubesc'”.
În dimineața următoare, peregrinii prezenți la sărbătoare s-au întâlnit pentru o emoționantă ceremonie în Grădina Mormântului din Ierusalim, unde au luat Cina. Cina a fost servită de pastori evrei și arabi din regiune, care au vorbit despre zidul de despărțire dintre ei, spunând că va fi dărâmat prin lucrarea de răscumpărare a lui Hristos. Everendul R. T. Kendall, un învățător biblic cunoscut, a transmis la rândul lui un mesaj despre importanța „iertării în totalitate” a celorlalți.
Luni seara, sărbătoarea s-a mutat în Pais Arena din Ierusalim, pentru marea inaugurare și pentru o colorată paradă a națiunilor. Tradiționala procesiune, în care oamenii țin în mâini steaguri ale țărilor reprezentate la Sărbătoare s-a terminat cu o delegație formată din 17 peregrini din Egipt, care au fost primiți pe scenă alături de steagul Israelului.
Seara, noua deputată și primar al Ierusalimului, Fleur Hassan Nachum, a început prin a ura un călduros bun venit, subliniind importanța sprijinului creștinilor pentru Israel.
„Îmi face o mare plăcere să fiu aici împreună cu voi toți în timpul Sărbătorii corturilor”, a declarat Nachum. „Nu considerăm că e meritul nostru că avem atât de mulți prieteni în toată lumea, dedicați Israelului și Sionului, dedicați Ierusalimului așa cum sunteți voi. Prin urmare, în primul rând vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul pe care ni-l acordați”.
„Permiteți-mi să fac o remarcă personală. Acum câțiva ani, am adus-o pe fiica mea, care la acea vreme avea 13 ani, la una dintre aceste întâlniri. A observat dragostea și sprijinul pentru Israel și pentru evrei și mi-a spus ceva ce mi-a frânt inima. A zis: „Mama, în toată lumea există oameni cărora le place de noi?” Fiica mea credea că nimănui din lume nu-i place de noi, până când a venit la unul dintre aceste evenimente, prin urmare vă mulțumesc că i-ați redat credința în umanitate, și vă mulțumesc pentru dragostea și prietenia voastră”.
Președintele ICEJ, dr. Jürgen Bühler, a încheiat seara printr-un mesaj puternic, vorbind pe tema biblică a „Începuturilor”, accentuând cât de important e să ne bazăm pe Dumnezeul Creator, care încă interacționează cu noi prin Cuvânt și prin Duhului Lui.
Celebrarea continuă în această săptămână de Sukkot și va culmina joi, cu popularul marș pe străzile Ierusalimului și cu tradiționala noapte israeliană a musafirilor, când sute de israelieni se alătură peregrinilor pentru a se bucura împreună de muzică, sărbătorind solidaritatea. Președintele Agenției Evreiești, Isaac Herzog, va fi acolo, felicitând ICEJ pentru că a asistat peste 1500.000 de evrei să facă aliyah în Israel în ulimii 40 de ani.
Alți vorbitori recunoscuți care participă la sărbătoarea din acest an sunt reverendul R. T. Kendall, pastor al Capelei Westminster timp de 25 de ani, care e cea mai mare biserică evanghelică din Marea Britanie; evanghelistul Angus Buchan din Africa de Sud; Mats Ola Ishkoel, pastor al bisericii „Cuvântul Vieții” din Moscova, cea mai mare biserică evanghelică din Rusia; apostolul Rene Terra Nova, lider proeminent al unei bisericii latino-americane, cu peste 6 milioane de adepți; și reverendul Andrew Kou, pastor al unui mare lanț de biserici din Taiwan și un pinier al televiziunii creștine asiatice, fiind fondatorul canalului de televiziune GOOD TV.
Artiștii muzicieni prezenți la Sărbătoarea corturilor 2019 sunt cântăreții mesianici locali, Joshua Aaron, Sarah Liberman și Shiloh Ben-Hod, dar și Travis Cottrell, Eddie James, Ray Sidney, Dorothy Bedford, precum și grupe de închinare din Fiji, Coasta de Azur și alte câteva națiuni.
Festivitățile din cadrul Sărbătorii corturilor, organizată de ICEJ, sunt difuzate în direct pe internet și la televizor, la Vision NorwayGOD TVDaystar și prin alte rețele creștine.
„În ultimii 40 de ani, am văzut cum mii de creștini din națiuni de aproape și de departe, au venit la Ierusalim pentru Sărbătoarea corturilor an după an, în vremuri bune, dar și în timpul celor mai grele”, a menționat președintele ICEJ, Jürgen Bühler. „Având în vedere acest recordul reprezentat de acest succes durabil, se vede limpede că vechea tradiție prin care neamurile se alăturau evreilor în Ierusalim pentru Sukkot a fost reînviată în vremurile moderne. Suntem foarte încântați să găzduim creștinii cu ocazia Sărbătorii Corturilor din acest an și ne bucurăm de impactul pozitiv pe care îl au asupra Israelului”.


Sursa: International Christian Embassy Jerusalem

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.