După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 13 octombrie 2019

Daniel Miheț 🔴 Un Isus de mâna a doua…

Raul Iordan continua sa atraga oameni care isi doresc sa fie botezati in apele lui. Chiar si celebritati. Una din ele si-a ofensat proprii “fani” si si-a cerut iertare pe retelele sociale. Acum, poti sa-ti ceri iertare ca si cand iti pare rau/regreti ca ai facut pasul respectiv (de a te boteza) sau ca si cand iti pare rau ca altii nu pot sa intelega pasul atat de important al botezului si ce inseamna aceasta pentru tine. Cat despre toti cei botezati timpul va dovedi valoarea botezului si a Hristosului pentru care s-au consacrat.

Sunt doua feluri de Hristos caruia ne daruim: unul vrednic si unul nevrednic.

Cel vrednic, este Hristosul pentru care nimic nu este prea mult, prea scump, ca sa jertfesti pentru El. Nu este niciun pret prea mare ca sa lasi tot si sa-L urmezi cand intelegi ca El a lasat tot ca sa te aiba.

Al doilea Hristos este cel nevrednic… adica El este vrednic dar cu masura: “atata timp cat… imi umple golul vietii, imi iarta pacatele si imi asigura cerul, ma vindeca, imi restaureaza viata, ma implineste, ma face popular cu multi admiratori si “followers”, etc. Un Isus nevrednic este unul pe care il poti adauga la cee ce deja ai. Este unul care nu deranjeaza, sta acolo unde il pui, nu interactioneaza, nu cere nimic ci numai ofera. El nu are un jug, nici plug si nici o cruce de oferit ci doar “libertate” (desi mantuirea este gratuita ucenicia nu este lipsita de cost...). Nu pretinde loialitate totala, este tolerant si intelegator… poti continua prietenia cu lumea cat si “prietenia” cu El… cand este convenabil… (Iacov 4:4)

Alegerile in viata le facem in functie de valoarea pe care o acordam lucrurilor din jurul nostru. Ai in casa lucrurile care le consideri valoraose pentru tine, masina, locuinta, computer, haine, etc… Sunt altele mult mai valoroase decat ce ai tu dar in functie de cat iti permiti ai ceea ce ai considerat ca are valoare pentru tine. Imi plac bicicletele de curse. Am cautat, tatonat, analizat si am vazut multe biciclete valoroase, de calitate foarte buna dar cu toate acestea nu am luat niciuna dintre ele … Mi-am luat una second hand, care am considerat ca este valorasa pentru bugetul meu…

De cate ori nu il tratam pe Isus in felul acesta?...  Vrem un Isus care sa se incadreze in “bugetul jertfei, consacrarii noastre” pentru El… Vrem un Isus cu masura….unul second hand… Pavel spune ca se poate sa primim “un alt Isus” (2 Corinteni 11:4). Isus spune ca unul care apreciaza o piatra pretioasa vinde tot ce are doar ca sa o poata poseda (Matei 13:45,46). Pare o nebunie sa dai tot pentru o perla dar exact aceasta inseamna si insumeaza viata cu Isus…. El devine si este “margaritarul vietii noastre” pentru care nimic nu este prea mult sa dau, sa jertfesc…. La “Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat a dat pe Fiul Sau”…. raspunsul nostru ar trebui sa fie reciproc “atat de mult (Daniel, Ioan, Maria, etc…) il iubeste pe Isus ca a dat” … tot ceea ce e mai valoros, pretios pentru el/ea care ar putea sta in calea unei daruiri, consacrari  si cunoasteri reale, profunde al acestui Isus…. Pavel a socotit totul ca “un gunoi” “fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos”… (Fiipeni 3:8)

Apocalipsa ne arata ca cerul este locul unde se aclama: “Vrednic este Mielul!” (Apocalipsa 5:12) Daca Isus nu ne este vrednic aici pentru noi atunci cerul va fi stanjenitor…. caci cerul este locul celor care L-au considerat pe Isus atat de vrednic incat “nu si-au iubit viata lor nici pana la moarte” pentru El (Apocalipsa 12:11).

Poti sti ce fel de Isus slujesti, vrednic sau nevrednic, in masura in care “precupetesti” sau nu “precupetesti” pentru El in aceste vremuri in care mai mult ca niciodata a fi crestin, a fi de partea Lui nu mai este un lucru “cool” si la indemana…. ci vine cu un pret… pretul pe care tu il dai valorii lui Isus pentru tine…

Indatorat Lui,
Daniel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.