După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 16 septembrie 2019

Mana de Luni: Robert J. Tamasy 🔴 Smeriți, înfometați şi harnici

Se pare că toată lumea vrea să știe secretul pentru a avea succes. Îmi aduc aminte, când eram un tânăr jurnalist și mă uitam în jur la oameni pe care îi admiram și care deja își lăsau amprenta în lume, mă gândeam: „Vreau să fiu ca ei!”. „Cum ajung acolo unde sunt ei?”

 Din nefericire, nu există un secret universal pentru a avea succes. Librăriile și bibliotecile sunt pline de cărți ai căror autori pretind că știu secretul. Dacă mergem online pe un site care vinde cărți și căutăm cuvântul „Succes”, găsim numeroase variante scrise de persoane care vă vor spune cu mare convingere cum au ajuns ei să aibă succes.

 Sunt diverse sloganuri, filozofii și strategii pentru a deveni om de succes, dar, câteodată, ajută să realizăm faptul că nu există o formulă magică, universală, ci pentru majoritatea oamenilor, succesul pretinde câteva ingrediente simple, lucruri care nu necesită niște abilități deosebite.

 De obicei, nu prea iau în seamă ce spun actorii sau alte personaje din divertisment, chiar dacă sunt bogați și faimoși, deoarece cariera lor înseamnă să pretinzi că ești altcineva, într-o lumea care nu există în realitate. Deci, cum ar putea ei să fie experți în realitate? Totuși, de curând am dat peste un citat al unui actor care sugera o cale care s-a dovedit a fi viabilă în timp, iar asta a avut sens pentru mine, așa că nu am putut să o ignor.

 Dwayne Johnson, un actor care a apărut în multe filme comerciale de succes, a spus așa: „Fii smerit. Fii înfometat. Și întotdeauna fii cel mai muncitor dintre toți.” Lucrul acesta a rezonat cu mine, și cred că și cu alții. El nu a spus să fim cei mai inteligenți, sau cu o poziție socială înaltă, sau cu cele mai impresionante CV-uri. Johnson doar a spus să fim simpli, înfometați și dornici să muncim mai mult decât alții. Exact lucrul acesta îl învață și Biblia, în cartea Proverbe:

Smerenia poate fi o calitate foarte atrăgătoare. Într-o lume în care oamenii caută să atragă atenția asupra lor înșiși, parcă este ceva proaspăt atunci când vezi oameni care lucrează în liniște, eficient și calitativ, fără mult egoism. „Înainte de pieire, inima omului se îngâmfă, dar smerenia merge înaintea slavei” (Proverbe 18:!2). „Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăţia, slava şi viaţa.” (Proverbe 22:4)

 Foamea poate fi o motivație excelentă. Complacerea și mulțumirea de sine pot împiedica performanța, dar foamea – fie ca să plătești facturile, sau să câștigi un client, să faci o vânzare sau să atingi un obiectiv – poate să ne inspire la munca cea mai de calitate. „Cine munceşte, pentru el munceşte, căci foamea lui îl îndeamnă la lucru.” (Proverbe 16:26). „Cine-şi lucrează ogorul va avea belşug de pâine, dar cine umblă după lucruri de nimic este fără minte.” (Proverbe 123:11).

 Munca de calitate, nu trece neobservată. Ce ați prefera să vedeți: pe cineva care încearcă din răsputeri să se facă observat? Sau pe cineva care muncește atât de bine încât munca sa vorbește de la sine? Consecvența și excelența cuiva slujesc drept trăsături extraordinare de caracter. „Cine lucrează cu o mână leneşă sărăceşte, dar mâna celor harnici îmbogăţeşte.” (Proverbe 10:4). „Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând.” (Proverbe 22:29).

 Dacă urmăriți să aveți succes, cultivați smerenia, fiți înfometați și nu vă opriți din muncă.


Întrebări pentru discuții

1.       Dacă v-ar fi întrebat cineva, înainte să citiți acest text, ce ați fi răspuns că este secretul succesului? Citind acest episod din „Mana de luni” v-a oferit o altă perspectivă în această privință?


2.       Cum poate o persoană să cultive smerenia?

  
3.       Ce beneficiu aduce foamea în încercarea cuiva de a avea succes? Cum arată asta, concret, în opinia dumneavoastră?

  
4.   De ce munca din greu este trecut aici ca fiind un ingredient cheie pentru a obține un anumit stadiu al succesului? Ce ar trebui să facem atunci când persoane care nu muncesc la fel de mult ca noi primesc reunoaștere și promovare?


NOTĂ: Pentru aprofundarea subiectului, puteți lua în considerare și următoarele texte biblice: Proverbe 10:5, 11:2, 12:24, 13:4, 13:10, 16:18, 18:9, 25:6-7, 27:2.

Material realizat de Asociaţia CBMC România (Connecting Business and the Marketplace to Christşi furnizat de către Biserica Creștină după Evanghelie din România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.