După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 28 august 2019

Florin Ianovici 🔴 Nea Titi


Vorbește Doamne, căci robii tăi ascultă

- Vă scârțâie adidașii, mi-a spus atunci când m-am întâlnit cu el. În adevăr, pantoful drept îmi cam făcea probleme.
A doua zi am schimbat adidașii și i-am spus:
- Gata, nu mai scârțâie.

S-a uitat cu interes spre mine. I-am întins mâna și ne-am prezentat.
- Dumitru, dar toți îmi spune nea Titi. Trebuia să mor acum 7 ani, dar nu m-am dat bătut. Acum umblu cu proteză, dar nu mă las. Când i-am strâns mâna am observat rănile de la diabet, pe palmă.

În fiecare dimineață ne salutăm. Mi-a spus deunăzi:
- Să iei încălțări cu talpă dreaptă și să calci pe tot piciorul. Îți urez să tocești pingelele umblând prin parc. Fiecare tură are 1350 metri. I-am numărat.

Cu fiecare pas pe care îl face nea Titi, sprijinindu-se anevoie în cârje, văd modul cum Dumnezeu îmi spune, mie: continuă.

Uneori, chiar dacă doare, trebuie să calci pe piciorul infirm. Poate infirmitatea ta este relația cu soțul, poate răzvrătirea copilului tău, poate neputința din trup sau sărăcia care nu te mai părăsește, poate visele sfărâmate sau nedreptatea vieții.

Dacă stai încremenit în durerea ta, dacă durerea ți-a absorbit orice urmă de bucurie, viața devine o povară insuportabilă. Știu că este mai ușor să conviețuiești cu eșecul decât să lupți.

Cheia biruinței este să calci pe piciorul infirm, pe durerea care te-a lovit și să continui să mergi. E dureros să te ridici din starea de neputință, ți se pare imposibil să mai ai vreo șansă, dar realitatea este că Dumnezeu îți spune: ridică-te și umblă. Mai ai atâtea de spus, atâtea de făcut.

Știu că durerea e reală, dar la fel de real e și faptul că dacă rămâi încremenit în eșec, dacă îl lași să te blocheze, vei ajunge nu doar să porți o povară, ci să ți se pară că tu însuți ai devenit o povară.

Știu că aștepți un răspuns de la Dumnezeu, dar nu privi într-o singură direcție. Să știi că Dumnezeu nu vorbește doar prin prorocii.
Dacă ai vorbi cu nea Titi ți-ar spune:
- Calcă pe toată laba piciorului și ia încălțări cu talpă dreaptă. Nu te lăsa până nu îi tocești, umblând.

Din toată inima îți doresc să te ridici și să umbli.
Dumnezeu nu și-a spus ultimul cuvânt în dreptul tău.
Știu acesta cu siguranță.
Să nu uiți nici tu.
Doamne ajută.
Florin Ianovici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.