duminică, 14 iulie 2019

Ministrul israelian al Educației susține că homosexualitatea poate fi "vindecată". Terapia de convertire împotriva homosexualității are rezultate

Ministrul în exerciţiu al educaţiei din Israel, Rafi Peretz, a declarat că terapia de convertire împotriva  homosexualităţii ar putea avea rezultate eficiente, mărturisind sâmbătă că el însuşi a practicat această metodă controversată care pretinde să modifice orientarea sexuală a persoanelor, transmite EFE preluat de Agerpres.

"Vă pot spune că am o cunoaştere profundă a metodei şi am practicat-o", a declarat Peretz, întrebat fiind într-un interviu pentru postul de ştiri israelian Canal 12 despre această terapie, a relatat cotidianul Haaretz.

În opinia ministrului educaţiei, realizarea acestui tip de terapie este posibilă, el insistând asupra faptului că a pus în aplicare personal această metodă cu studenţii săi. "Mai întâi de toate, îi îmbrăţişam şi le spuneam lucruri foarte afectuoase. Să gândim, să învăţăm şi să privim", a explicat Peretz, când a fost întrebat ce sfaturi i-a dat unui student care i-a vorbit despre orientarea sa sexuală.

Peretz, fost rabin şef al armatei israeliene şi lider al partidului Casa Evreilor, a fost numit recent ministru în guvernul în exerciţiu al premierului Benjamin Netanyahu şi se va prezenta la alegerile generale din 17 septembrie împreună cu coaliţia naţional-religioasă Uniunea Partidelor de Dreapta. 

...

Peretz "nu merită să fie responsabil de viitorul copiilor noştri", a declarat noul lider al formaţiunii pacifiste Meretz, Nitzan Horowitz, primul politician aflat în fruntea unui partid politic israelian care şi-a asumat deschis homosexualitatea şi care i-a cerut lui Netanyahu să-l destituie pe Peretz pentru comentariile sale. 

"Terapia de conversie este un lucru periculos care-i pune pe tineri în situaţii dificile, ajungând chiar să aibă porniri sinucigaşe", a avertizat Horowitz.

Organizaţia care grupează diversele curente ale comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali) din Israel, Aguda, a condamnat la rândul său declaraţiile lui Peretz şi a apreciat că "tinerii israelieni nu trebuie expuşi la veninul homofob pe care îl emană cineva care susţine că se dedică educaţiei şi valorilor".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.