Conducerea Partidului Mișcarea Populară (PMP) analizează trei nume pentru o candidatură la alegerile prezidențiale din toamnă din partea acestei formațiuni.
Conform surselor ActiveNews, cele trei nume sunt Mihail Neamțu, Theodor Paleologu și Adrian Papahagi. Primii doi sunt favoriți, pentru că Adrian Papahagi nu ar fi foarte încântat de idee.
Toți cei trei au făcut parte din fostul Partid Democrat Liberal, pe vremea în care acestă formațiune - acum încorporată în PNL - era la Guvernare. Între timp, Mihail Neamțu a devenit membru al PNL, iar Adrian Papahagi a ajutat la fondarea partidului Monicăi Macovei, M10.
Theodor Paleologu este un eseist, profesor, diplomat, fost deputat de București în legislatura 2008-2012.
Între decembrie 2008 și decembrie 2009 a fost Ministru al Culturii în Guvernul Emil Boc. În 2014 a părăsit PDL pentru a se înscrie în Partidul Mișcarea Populară.
Paleologu este inițiatorul Casei Paleologu, o fundație care oferă educație alternativă.
Deși, nu de puține ori a fost invitat să vorbească în biserici, Paleologu s-a declarat în 2016 de-acord cu „uniunile civile” între persoane de același sex.
„Eu cred că este o șansă pentru parteneriatul civil. Remus Cernea cunoaște poziția mea, care e una nuanțată. Sunt împotriva căsătoriei între persoane de același sex, în schimb sunt pentru uniunea civilă (…) Remus Cernea știe că sunt unul din puținii din Parlament care am această atitudine deschisă. Eu nu pot fi de acord cu referendumul decât dacă, în același timp, recunoaștem aceste lucruri elementare. Nu e înțelept politic să înfierezi cu cuvinte foarte dure trei milioane de oameni. Partidele fac demagogie, ce fac întotdeauna, demagogie ieftină după cum bate vântul”, spunea el într-o dezbatere despre Referendum pentru Familie.
Mihail Neamțu este o binecunoscută personalitate conservatoare, autor a numeroase eseuri și luări de poziție în sprijinul valorilor creștine.
A fost președintele Partidului Noua Republică între 2011 și 2015. A scris, printre altele, Povara libertății. Antiteze, paradigme și biografii moderne, Verbul ca fotografie. Dizidențe culturale și comentarii politice , O filozofie a intervalului. In Honorem Andrei Pleșu, iar mai recent Fenomenul Trump.
Este membru al Partidului Național Liberal.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.