marți, 11 iunie 2019

Vaticanul aduce noi critici comunității LGBT. Reacția catolicilor care apară drepturile celor vizaţi

Vaticanul a luat o nouă poziție, în care respinge principiul conform căruia oamenii ar trebui să aibă libertatea să-şi aleagă genul, considerând că noțiuni precum „intersex” sau „transgender” nu reprezintă decât niște provocări la adresa valorilor tradiționale.

„Eforturile de a depăşi diferenţa sexuală constitutivă bărbat-femeie prin idei precum 'intersex' sau 'transgender' duc la o masculinitate şi feminitate ambigue (...) Oscilarea între bărbat şi femeie devine, până la urmă, doar expunerea unei 'provocări' la adresa a ceea ce numim 'cadrele tradiţionale”, se arată într-un document dat publicităţii luni, în timpul Lunii Pride, care cuprinde evenimente dedicate comunităţii LGBT, potrivit DPA.

În cadrul textului intitulat „Male and Female He Created'' (n.r.- „Bărbați și Femei a creat El”), Vaticanul oferă răspunsul la „teoria genurilor'' sau la afirmațiile că identităţile de gen nu sunt fixe. De mult timp, Vaticanul consideră teoria genurilor o ameninţare a idealurilor catolice, care se fundamentează pe o societate a familiilor heterosexuale care aduc pe lume copii.

Continuarea pe www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.