După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 11 iunie 2019

Lumea liberă și căderea ei

“Dacă nu vreţi să aveţi creştinism, veţi avea huliganism, alcoolism, trândăvism, terorism…” 
(Traian Dorz, „Hristos, mărturia mea”)
Lumea trece printr-o perioadă foarte instabilă. Explozia de tehnologie, vrând nevrând, a adus globalizarea cu felurite frământări, şi anume: încălzirea globală, terorismul şi corupţia la o scară nemaiauzită. Acestea şi multe altele ameninţă viitorul omenirii. Iar goana după putere, bogăţii şi plăceri împinge lucrurile înainte la o viteză primejdioasă. Parcă nu se mai poate opri trenul acestei lumi care se îndreaptă spre abis.
Mulţi caută după o soluţie. Unii frânează cu toată puterea lor, iar alţii apasă pe accelerator, nădăjduind că prăpastia poate fi traversată cumva. Dar sunt și oameni convinşi că este prea târziu să mai facem orice pentru a putea scăpa. Pentru ei, singura opţiune este varianta „Titanicului”, unde fiecare trebuie să aleagă dacă vrea să cânte sau nu în timp ce cade în abis. Pentru că situaţia a ajuns într-un moment foarte critic, este nevoie să facem câteva precizări, nădăjduind că ele ne vor ajuta să putem cânta, dar mergând în sus.
Valori europene – de unde vin ele?
Mi se pare că lumea nici nu ştie ce se întâmplă cu ea însăşi. Franţa, de exemplu, a ales să cânte, dar, evident, nu pentru Dumnezeu. O ţară secularizată, unde manifestările de credinţă în public sunt ori nedorite, ori ilegale, care pretinde că este neutră faţă de orice religie. Totuşi, spune mereu că are valori europene. Dar dacă 30% din populaţia Franţei sunt atei declaraţi şi doar 6% merg la biserică, pe ce se bazează aceste valori în gândirea lor? Din păcate, întreaga Europă se confruntă cu aceeaşi problemă. De aceea, multe biserici de aici se transformă în puncte turistice, muzee sau moschei.
Întrebarea care se pune este: dacă Biblia nu mai are autoritate în mijlocul acestor popoare şi Dumnezeu este nedorit şi neiubit de majoritatea francezilor, cum pot ei să se laude cu nişte valori, când necredinţa Ior stearpă nu poate da naştere Ia nicio valoare? Şi alte câteva întrebări: De unde vine demnitatea omului şi drepturile umane dacă nu de Ia Dumnezeu?
Cum pot fi acuzaţi nişte terorişti că omoară oameni nevinovaţi, când Europa toată îşi omoară prin avort proprii copii, cu milioanele, în fiecare an, fără ca asta să genereze niciun scandal? Ce cruzime! Unde le sunt valorile? Unde este dreptul fundamental al copilului Ia viaţă “garantat” prin constituţie? (cel puţin Constituţia României) “CAP. II Drepturile şi libertăţile fundamentale Art. 22 (1) Dreptul Ia viaţă … ale persoanei sunt garantate. Cum? Prin legalizarea crimei?
(3) Pedeapsa cu moartea este interzisă.” Şi totuşi se practică cu sânge rece pe scară largă.
Art. 24 (1) Dreptul Ia apărare este garantat. Oare ce rău ne-au făcut aceşti copii lipsiţi de orice apărare?
(2) În tot cursul procesului, părţile au dreptul să fie asistate de un avocat,…” Însuşi Hristos va fi avocatul copiilor nenăscuţi la Marea Judecată.
Ce paradox: neutră faţă de orice religie, dar, practic vorbind, se închină Iui Baal, oferindu-i proprii copii. Este mai uşor pentru mine să cred că Europa, în general, şi mai ales Franţa, practică un hedonism crunt (totul pentru plăcere). lar valorile lor, împrumutate de Ia creştinism, au fost detaşate de la sursă (Dumnezeu) şi folosite pentru a-şi justifica modul de viaţă. Deşi li se pare că au cel mai liber mod de gândire, realitatea este că ei au transformat adevărata libertate în libertinaj si stau atârnaţi de un fir de păianjen deasupra prăpastiei. Până la urmă, este bine că nu fac ceea ce fac în numele Iui Hristos; dar, din păcate, lumea musulmană nu ştie să deosebească acest lucru, considerând că tot occidentul este creştin.
Mass media sau manipularea maselor?
De când eram copil, mass media s-a dezvoltat enorm de mult cu ajutorul tehnologiei. Pentru mulţi ani am crezut că acest mijloc există doar ca să ne informeze despre evenimentele zilei. Dar pe parcursul vieţii am observat o evoluţie negativă şi acum îmi este evident că ştirile sunt interpretate şi folosite de fiecare post în parte pentru a-şi promova propria ideologie, spre influenţarea maselor, oricât de subtil ar face asta.
De exemplu, am constatat că cele mai renumite posturi de televiziune din occident fac tot ce pot ca să apere Islamul, promovând ideea că aceasta este o religie bună, care caută pacea şi că cei care s-au radicalizat nu mai sunt musulmani. Aşadar mass media, ori de frică ori din alte interese, lasă pe orice om sincer să creadă că Islamul este o cale viabilă şi vrednică de urmat. Aşteptăm cu îndelungă răbdare ziua în care spuma mass mediei (BBC, CNN, Euro News, ş.a.m.d.) va studia în amănunt viaţa lui Mahomed, istoria Coranului şi interpretările autorizate din cele şase cărţi ale Haditului şi să le compare, cu seriozitate, cu viaţa lui Hristos şi cu Biblia. Să vedem atunci dacă acestea pot fi considerate ca două alternative egale.
Apoi când este vorba despre teme ca “Apariţia vieţii pe pământ”, vedem că evoluţioniştii (atei) bine pregătiţi la temă, cum ar fi Richard Dawkins şi alţii, sunt chemaţi şi ascultaţi pe toate canalele şi ca să nu zică nimeni că sunt părtinitori, aduc din când în când cu ei pe cineva din opoziţie, cu o pregătire slabă în domeniu, care poate fi desfiinţat cu uşurinţă şi chiar umilit în faţa telespectatorilor lor. Iar experţi cum ar fi Stephen Meyer, John Lennox şi Francis Collins, care dovedesc că ştiinţa ne îndreaptă spre un creator (intelligent design), sunt, pur si simplu, eliminaţi din orice discuţie serioasă prezentată pe posturile lor. Există un documentar pe YouTube intitulat “Expelled” (Exmatriculat) care demonstrează, cu lux de amănunte, cum, în . America, profesori universitari în domeniul ştiintei nu pot înainta în carieră dacă promovează ideea de “intelligent design”, ba mai rău, îşi pierd posibilitatea de titularizare sau chiar postul de profesor. Deci, se pare că miza este mare, altfel nu se poate explica această realitate. Culmea ironiei este că oameni de ştiinţă, cum ar fi David Berlinski, care nu este un creştin, desfiinţeză cu argumente ştiinţifice teoria evoluţionistă. Şi alţii fără prejudecăţi, care recunosc o inteligenţă creatoare prin cercetările Ior, sunt terfeliţi pe faţă, iar mass media nu-şi poate găsi nici pixul, nici microfonul pentru apărarea acestora.
Totuşi, recunosc că sunt şi posturi de televiziune, radio şi publicaţii care se luptă pentru a spune adevărul, dar care parcă sunt un glas ce strigă în pustie şi care au aceeaşi soartă ca Sfântul loan Botezătorul.
De unde vine învăţătura sănătoasă?
În ceea ce priveşte mişcarea homosexualilor şi cei care o sprijinesc, din nou vedem că mass media şi-a ales partenerul, chiar având o reacţie adversă faţă de oricine nu este de acord cu ei. Oare de câte ori am văzut jurnaliști de mare renume, pentru care am avut mult respect, vorbind cu un ton sau cu un aer de dispreţ faţă de oricine care nu împărtășește un astfel de comportament.
Acum, după valorile europene, suntem socotiţi nişte habotnici strămutaţi din evul mediu dacă nu ieşim la defilare cu ceilalţi “mai luminaţi”. Dar cum putem fi de acord cu ceva dacă Dumnezeu este împotrivă? Dacă un tată cuprins de patima alcoolului sau o mamă decăzută nu doresc o viaţă Ia fel şi pentru copiii lor, cum putem noi să ne jertfim copiii noştri pe altarul Astarteei sau Dianei prin cursuri pornografice (“de educaţie sexuală”) începând chiar cu grădiniţa? Nu sunt nici habotnic, nici extremist şi înţeleg bine că România se află pe locul doi în Europa cu 8500 de fete care devin mame înainte de majorat, în fiecare an. Dar dându-Ie o educaţie care promovează homosexualitatea ca o alternativă normală, nu vom rezolva problema, ci vom crea una şi mai mare, cu efecte catastrofale pe termen lung.
De ce vin toate la pachet? Fără îndoială sunt interese amestecate şi acceleratorul este mai aproape de inima unora decât frâna. Dar dacă mai marii noştri doresc o soluţie sigură printr-o învăţătură sănătoasă, n-ar fi rău să se uite Ia creştini şi apoi să se întrebe de ce nu există aceleaşi probIeme majore în rândurile Ior?

Fratele Traian Dorz, stând de vorbă cu unul dintre anchetatorii săi, a făcut o profeţie când a spus: “dacă nu vreţi să aveţi creştinism, veţi avea huliganism, alcoolism, trândăvism, terorism.”
Şi dacă nu vor să ne accepte, aşa cum n-au vrut nici până acum, cel puţin trebuie să recunoască faptul că ne place tare mult să cântăm în timp ce mergem în sus.
Toţi cei care s-au împotrivit lui Dumnezeu au avut un sfârşit năpraznic. Lucifer a căzut ca un fulger din cer, Iuda a căzut cu capul în jos, a plesnit în două prin mijloc, si i s-au vărsat toate măruntaiele. Anania a căzut jos şi şi-a dat sufletul, Safira la fel, iar alţii care au voit să se îndrepte prin lege şi s-au despărţit de Hristos, au căzut din har. Eutih a căzut jos din catul al treilea şi a fost ridicat mort, dar Tu l-ai înviat!
Te rugăm, Doamne, deschide ochii mai marilor lumii acesteia să poată vedea hăul spre care se îndreaptă omenirea, să tragă de urgenţă semnalul de alarmă şi să calce cu putere frâna, îndreptându-şi privirea spre Tine, singurul care mai poţi aduce izbăvirea lumii acesteia. Te lăudăm pentru că şi noi, desi eram în plină cădere, când ne-am recunoscut păcatele, am căzut în braţele Tale sigure. Vrednic eşti de toată slava şi cinstea! Amin

James FosterOastea Domnului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.