După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 17 mai 2019

Sorin Pețan 🔴 De ce Israel? Raportarea creștinilor la evreii de azi

Un articol pentru creștinii români sceptici cu privire la relevanța Israelului pentru creștinism azi, despre raportarea noastră, a creștinilor, la Israel și poporul evreu. 
Multă lume, inclusiv evreii, au crezut că, datorită alegerii lor ca popor de către Dumnezeu, evreii sunt speciali iar restul popoarelor sunt inferioare. Poate aceasta să fi fost una din cauzele antisemitismului. Însă Dumnezeu a ales evreii pentru noi, pentru a ne binecuvânta pe noi, lumea întreagă, nu i-a ales pentru ei înșiși. Toată lumea a fost vizată, de la începutul legământului cu Avraam, să fie binecuvântată prin intermediul evreilor. Iar apogeul acestei binecuvântări a lumii întregi, prin evrei, a venit sub chipul lui Isus. Chiar El spune „Mântuirea vine de la iudei” (Ioan 4:22), dar versetele următoare arată că ea depășește cadrul iudaic.
Istoria dintre creștini și evrei e lungă și a fost marcată de suspiciune și rezervă, de ambele părți. Evreii nu s-au purtat foarte bine cu creștinii din Biserica Primară, deși primii creștini erau evrei. Nici noi, creștinii, din păcate, nu le-au rămas datori după aceea. Și totuși, cu bune sau rele, chiar Pavel, cel care a fost principalul promotor al includerii Neamurilor în Noul Legământ, scrie clar în Romani că noi, creștinii, suntem altoiți în rădăcina Israelului, iar aceștia sunt temporar într-o stare de orbire spre beneficiul nostru, dar nu permanent. De aceea, noi vă îndemnăm să susțineți pe evrei, sunt (încă) parte din planul lui Dumnezeu.
Au toate acestea legătură cu statul modern secular Israel, care uneori are politici controversate? Da, există o legătură. După Holocaust, a devenit evident pentru întreaga lume nevoia unui stat care să-i protejeze pe evrei, sau măcar să le dea dreptul să se apere când sunt atacați, cum a fost cazul decretului lui Haman pe vremea Esterei, în Biblie.
Continuarea pe: www.alfaomega.tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.