China a intensificat persecuția creștinilor, oficialii Partidului Comunist din Guangzhou oferind o recompensă mare celor care pot furniza informații despre bisericile subterane, creștinii secreți și alte persoane implicate în activități religioase „ilegale”.
Departamentul pentru Afaceri Etnice și Religioase din Guangzhou a anunțat recent că va plăti până la 10.000 de yuani chinezi (aproximativ 1500 de dolari) pentru informații care duc la arestarea liderilor creștini și a altor lideri religioși. Recompense mai mici sunt oferite pentru informații despre biserici și alte locuri religioase construite sau utilizate fără permisiunea autorităților.
Reglementarea, denumită „Stimulente pentru motivarea oamenilor de a raporta activitățile religioase ilegale”, va oferi indicii și asistență „departamentelor guvernamentale importante” pentru „urmărirea grupurilor sau membrilor religioși ilegali”.
Autoritățile din Guangzhou au caracterizat „activitățile ilegale” ca locuri de închinare religioasă fără aprobarea guvernului; desfășurarea de activități religioase în instituții sau locații non-religioase; acceptarea donațiilor religioase; organizarea de deplasări în străinătate pentru activități religioase ca seminarii, întâlniri sau slujbe, fără aprobare; oferirea de educație religioasă fără aprobare.
Bob Fu, fondatorul organizației care urmărește persecuția în China, China Aid, a declarat pentru Vocea Americii că noile reglementări vor intensifica în mod semnificativ persecuția creștinilor în țara declarată oficial atee.
„Incitarea oamenilor de a-i raporta pe ceilalți cu stimulente financiare, care depășește limita moralității, a mai apărut doar în perioada Revoluției Culturale, atunci când copiii își raportau părinții, soția își raporta soțul, iar colegii unii pe alții”.
Noile reglementări vin la doar câteva săptămâni după ce Xu Xiaohong, președintele National Committee of the Three-Self Patriotic Movement, care supraveghează creștinismul protestant din China, a avertizat că forțele anti-China folosesc creștinismul pentru a submina puterea de stat.
„Trebuie să recunoaștem că bisericile chineze sunt botezate „China”, nu „Occidentul”, a declarat el delegațiilor la Conferința Consultativă Politica a Poporului Chinez. „Acțiunile forțelor anti-chineze care încearcă să ne afecteze stabilitatea socială sau chiar să submineze regimul țării noastre sunt sortite eșecului”.
Persecuția creștinilor din China a început să crească din 2016, când liderul chinez Xi Jinping a prezentat politica guvernului de a reduce influența occidentală asupra religiei și că o va face „mai chineză”, un proces numit sinicizare (punerea oricărei persoane sau concept non-chinez sub influența culturii chineze).
Leah Marieann Klett
The Gospel Herald
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.