După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 2 aprilie 2019

Agenda LGBT pune la încercare libertatea de exprimare

Universitatea Cornell, din New York, Statele Unite, a retras invitaţia pe care i-o făcuse lui Jannique Stewart, o activistă pro-viaţă din cadrul Institutului Life Training, de a participa la o dezbatere despre avort, după ce s-a aflat că aceasta susţine definiţia biblică a căsătoriei. Din păcate, acesta este doar ultimul exemplu care evidenţiază alunecarea mediului universitar spre un progresism care, în numele egalităţii și al corectitudinii politice, expulzează orice fel de discurs conservator, ridicând astfel încălcarea libertăţii de exprimare la rangul de a fi unica politică acceptabilă.

Cazul lui Stewart este curios, fiindcă aceasta fusese invitată tocmai să facă pledoaria pro-viaţă în dezbaterea despre avort și drepturile femeii, însă cei de la Universitatea Cornell au considerat că nu ar fi potrivit să susţină această cauză decât cineva care este în schimb deschis la căsătoriile homosexuale. Mai mult decât atât, conform spuselor lui Stewart, i s-a comunicat din partea universităţii că „a avea în campus pe cineva ca mine ar fi ca și cum ar permite unui rasist să susţină un discurs pro-sclavie sau pro-Holocaust. Mi s-a mai spus că studenţii ar fi ofensaţi de opiniile mele și nici nu ar putea să fie atenţi la ce spun.”
Cazul este izbitor de similar cu cel al bine cunoscutului profesor Jordan Peterson, căruia i s-a retras invitaţia făcută de Universitatea Cambridge, Marea Britanie, de a petrece câteva luni la universitate pentru a face cercetare în cadrul unei serii de prelegeri pe care le susţine asupra textului biblic. Peterson, profesor de psihologie la Universitatea din Toronto, Canada, a devenit un critic notoriu al corectitudinii politice duse la extrem, după ce s-a opus vehement legilor statului canadian care impun un anumit limbaj de adresare persoanelor transsexuale. Refuzul său tranșant de a se adresa colegilor sau studenţilor transsexuali cu pronume impuse de stat l-a propulsat direct spre faimă globală. Din nefericire și pe nedrept, presa liberală și mișcările din campusurile universitare l-au asociat pe Peterson cu mișcările de extremă stânga și în mod special cu mișcarea tinerilor supremaţiști albi.
Vestea că i s-a retras bursa a fost primită cu entuziasm de Uniunea Studenţilor Universităţii Cambridge, care a declarat că „lucrările și opiniile profesorului Peterson nu sunt reprezentative pentru studenţii noștri și de aceea nu vedem vizita sa ca o contribuţie de valoare pentru universitatea noastră, ci ca una care vine în contradicţia principiilor universităţii”. Peterson a criticat conducerea universităţii că a cedat la presiunea pusă de un număr de studenţi, când amfiteatrul a fost plin la conferinţa pe care a ţinut-o în campusul universităţii cu doar un an în urmă. „Mie mi se pare că amfiteatrul plin până la refuz, întrebările inteligente puse pe seama prezentării mele, cât și numărul mare de vizualizări ale înregistrării video cu prezentarea respectivă sugerează că există studenţi la Cambridge care sunt foarte interesaţi de ceea ce am de spus și care ar considera că vizita mea are valoare”, a punctat iritat Peterson.
Incidente în același ton s-au petrecut și în campusurile Universităţilor Yale și Berkeley. „Iată deci, unde am ajuns. În mod evident, nimeni care este catolic, protestant evanghelic, creștin ortodox sau care susţine moralitatea tradiţională din motive filosofice nu este eligibil să participe la o dezbatere pe aceste teme. Dacă Platon sau Aristotel ar fi în viaţă azi, ar primi interdicţie la participare. Gândiţi-vă la asta o secundă”, a comentat Robert P. George, profesor de jurisprudenţă la Universitatea Princeton, legat de cazul lui Jannique Stewart. Dar realitatea la care s-a ajuns deja este mai gravă de atât.

Concedieri și investigaţii

Continuarea pe www.semneletimpului.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.