marți, 12 martie 2019

În accidentul aviatic din Etiopia și-a pierdut viața și profesorul universitar Pius Adesanmi. Vezi ce verset din Biblie a postat acesta înainte de îmbarcare...

Un profesor universitar canadian de origine nigeriană a fost identificat drept una dintre cele 157 de victime ale accidentului aviatic care a avut loc, duminică, la 60 de kilometri de capitala Etiopiei.
Este vorba despre profesorul Pius Adesanmi. Înainte să se îmbarce la bordul zborului ET302, bărbatul, care a fost și comentator CNN, postase pe Facebook un verset de Biblie.
„De-mi voi lua aripile din lumina zorilor și-n marginile mării mă voi sălășlui, chiar și acolo mâna Ta mă va-ndruma și dreapta Ta mă va ține”, a scris Adesanmi pe Facebook.
Totodată, el a postat un selfie în care apare zâmbitor, care ar fi fost făcută în aeroport. În mână ține biletul de avion și pașaportul.
Într-un mesaj pe Twitter, asistentul special al vicepreședintelui din Nigeria, a scris:
„Suntem în doliu, alături de familie și colegii săi. Era unul dintre intelectualii de vază. Pius Adesanmi, scriitor recunoscut și profesor în Canada, și-ar fi pierdut viața în tragicul accident. Ce pierdere dureroasă. Fie ca amintirea sa să fie binecuvântată”, a transmis Laolu Akande.

Pius Adesanmi lucra la Institutul de Studii Africane de la Universitatea Carleton din Canada și ea editorialist la mai multe publicații nigeriene. Totodată, el a publicat trei cărți care au câștigat premii prestigioase în Africa.
Nota Red.: Pe pagina sa de Facebook am descoperit și urmatorea postare:
  • Nigeria was once good walahi. Your secondary school experience was incomplete without periodic distribution of free copies of this blue Gideons international pocket Bible. Given out every term to Christian and Muslim students without wahala. Memories of Titcombe College...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.